Kas Lilleküla staadioni tribüünid ja muru jäävad täna tühjaks?Foto: Robin Roots
Jalgpall
14. oktoober 2020, 15:34

Eesti koondise mäng Armeeniaga oli koroonapositiivse tõttu ohus

Eesti jalgpallikoondis kohtub kolmapäeva õhtul rahvuste liigas Armeeniaga, kuid nende personali liige andis positiivse koroonaproovi. Õhtulehe andmetel oli mängu toimumine kahtluse all, kuid lõpuks sai kohtumine terviseametlilt rohelise tule.

Nädala alguses selgus, et Armeenia koondise liige andis positiivse koroonatesti. "Nii palju saan öelda, et saabunud koondises on üks nakatunu, kes pole mängija. Hetkel on küsimuse all, kuidas tagada mäng nii, et ei toimu nakatumist," ütles terviseameti meedianõunik Eike Kingsepp kolmapäeva lõunal. Nakatunu oli Armeenia koondise varustaja ja võtmeküsimus on, kas ja kui tihedas kontaktis oli ta ülejäänud tiimiliikmetega.

Esimese käiguna jäeti teisipäeval ära Armeenia koondise pressikonverents, mis toimus meeskonna hotellis ja seda sai jälgida ainult veebiülekande teel. Segases olukorras on omavahel suhtluses Eesti jalgpalliliit, terviseamet ja Armeenia koondis.

"Armeenia koondise arst suhtleb ja hindab lähikontaktsete hulga suurust. Uusi positiivseid proove pole," selgitas jalgpalliliidu avalike ja koostöösuhete osakonna juht Mihkel Uiboleht. Talle sekundeeris terviseameti esindaja.

"Suhtleme jalgpalliliiduga, oleme kontaktis ja vaatame üle, et mäng oleks turvaline," lausus Kingsepp, kelle sõnul on hetkel tuvastamisel, et mis Armeenia koondises täpselt toimus.

Kuna jalgpallureid ei saa platsile saata maskidega, siis on peamine tagada sportlaste turvalisus. "Seda spetsialistid arutavadki. On vaja rääkida osapooltega ja tutvuda olukorraga, vastavalt sellele tehakse otsused," jätkas Kingsepp. "Meie jaoks on oluline, et kui mäng toimub, siis turvaliselt ja nii, et kellegi tervist ohtu ei seata."

Kolmapäeva õhtul otsustati, et kohtumine siiski toimub. "Selgitasime välja, et positiivne inimene viibis nendega ühes lennukis. Oli mure, et kuidas on tervis kaitstud. Kontrollisime üritusele antud tingimused üle, need oli väga ranged ja rääkisime jalgpalliliiduga läbi. Nüüd oleme ühel lehel," ütles terviseameti esindaja.

"Neile tehti Eestisse saabudest testid ja need oli kõik negatiivsed," lausus ta.