Pärnu Sadam on võitnud mõlemad senised mängud.Eesti-Läti liigas.Foto: Stanislav Moshkov
Korvpall
14. oktoober 2020, 22:20

Avavoorus TalTechi alistanud pärnakad said jagu ka Tartust

Eesti-Läti korvpalliliiga ainsas kolmapäevases mängus alistas Pärnu Sadam kodusaalis Tartu Ülikool Maks & Mooritsa meeskonna 76 : 62.

Avavoorus olid mõlemad meeskonnad olnud võidukad, kui Pärnu alistas TalTechi ja tartlased said jagu Tallinna Kalev/TLÜst.

Pärnu spordihallis mõnesajapealise publiku ees peetud kohtumise avaveerand kulges tasavägises heitluses ning lõppes pärnakate 18:17 eduseisul. Teisel veerandil leidis Pärnu Sadama soomlasest mängujuht Edon Maxhuni väga hästi korvi alt üles lätlase Lauris Blausi ja tartlased ei suutnud teda kuidagi takistada. Veerandi keskel tehtud 14 : 0 spurdiga haarasid võõrustajad mänguohjad ning võitsid poolaja 42 : 30. 

Pärast poolajapausi ei suutnud tartlased oma mängupilti olulist muudatust tuua. Pärnakate mängujuht Maxhuni tundis ennast järjest kindlamalt ja tõmbas ka kogu meeskonna kaasa. Veerandi lõpuks oli Pärnul pärast 9 : 0 spurti käes mängu suurim eduseis seisul 63 : 38. 

Viimasel veerandil, kui võitja oli suures plaanis juba selge, said mõlemad meeskonnad pingevabamalt tegutseda – pärnakad panid mängu ka pingi tagumise otsa mehi ja Tartu sai oma rünnaku pisut paremini jooksma. Mängu lõppskooriks vormistati Pärnu Sadama 76 : 62 võit. 

Pärnu Sadama liider Edon Maxhuni lõpetas mängu 18 punkti ja seitsme korvisööduga. Lauris Blaus lisas 15 punkti ja kaheksa lauapalli. Tartu Ülikool Maks & Mooritsa ridades tegi parima esituse ligi 35 minutit mänginud Hendrik Eelmäe, kelle arvele kogunes 15 punkti ja seitse korvisöötu. Robin Kivi lisas 10 punkti.