Mattias Käit.Foto: Tiina Kõrtsini
Jalgpall
15. oktoober 2020, 00:42

Käit Armeenia suurima staari edukast ohjeldamisest: teadsime, et kui ta pöörab, siis on jama majas

Eesti meeste jalgpallikoondis viigistas Tallinnas A. le Coq Arenal toimunud Rahvuste liiga mängus Armeeniaga 1 : 1 viigi. Nii poolkaitsja Mattias Käit kui ka ründaja Rauno Sappinen tõdesid pärast mängu, et võiduta jäämine kripeldab.

"Oleks Makedooniat võitnud, olnuks täna punktiga igati rahul, aga kahjuks andsime kaks väravat Makedooniale ära," sõnas Käit mängujärgsel pressikonverentsil. "Täna vajasime kindlasti kolme punkti, kahjuks seda ei tulnud."

Käit oli see, kes suunas palli peaga nurgalöögiolukorras värava ette, kus Sappinen lõi selle viigiväravaks. Ta ütles, et see oli varem läbi mõeldud. "Tegime enne mängu hotellis plaani, kes kuhu liigub. Kostja nägi ilusti ära, et tagatsoonis olid minust lühemad mängijad ja mul oli selge eelis. Panime kõik pallid taha posti ja sain rahulikult pikendada," sõnas Käit.

Partnerlusest keskväljal Kreidaga: "Meil klapib väga hästi. Kreida on rohkem number kuus, mulle meeldib rohkem rünnata. Kui Kreida on kõrval, siis mul on rohkem enesekindlust ja julgust rünnata ning rohkem vabadust."

Vastaste suurima staari Henrih Mhitarjani ohjeldamisest: "Jah, saime hästi hakkama. Otseselt ei keskendunud enne mängu ainult tema võtmisele. Eks teadsime ise, kui ta on meil selja taga ja pöörab, siis on jama majas. Üks meist oli koguaeg tal külje all ega lasknud midagi teha."

Sappinen tõdes mängujärgsel pressikonverentsil, et ühe väravaga piirdumine jääb kripeldama. "Meeskond mängis väga head võimalused välja, kahjuks ei löönud ära."

Ta lisas: "Rahvusvahelisel tasemel pole lihtsaid mänge, aga suutsime momente tekitada. Neid polnud ainult mul, vaid ka teistel."

Kas meeskonna sees on tunda, et asjad sujuvad üha enam? "Usun küll," vastas Sappinen. "Peame leidma veel mingeid käike, sest kaks eelmist kohtumist on lõppenud viigiga."

Mida meeskond teeb paremini kui septembris? "Raske öelda," tunnistas Sappinen. "Saan öelda, et meeskonnas on väga palju tahet ja energiat. Hoiak on, et tahame minna ja võita ja näidata head jalgpalli."

Mis on selle nurga alt muutunud, et meeskond ei murdu enam 0 : 1 kaotusseisu jäädes nagu septembris ja Leedugi vastu? "Jalgpallis tuleb olla mentaalselt nii tugev, et üks värav ei saa murda. Eriti koduväljakul, kui mängida on palju. Alati tuleb säilitada usk, et tuled seisust välja," ütles Sappinen.

Mida on vaja juurde panna, et novembris võidud kätte saada ja alagrupi viimaselt kohalt kõrgemale tõsta?

Käit: "Kui kaht viimast punktimängu vaadata, siis tekitasime võimalusi. Juurde peame panema kaitsemängus, et mitte lasta kiiret väravat. Võõrsilmängudes ei tohi äratuskellaks olla vastaste värav."

Sappinen: "Väga lihtne, tuleb lüüa rohkem värvaid kui vastane."