Karel Voolaid.Foto: Martin Ahven
Jalgpall
15. oktoober 2020, 01:09

Karel Voolaid: peame realiseerimisega rohkem vaeva nägema, aga aega pole

Eesti meeste jalgpallikoondis viigistas Tallinnas A. le Coq Arenal toimunud Rahvuste liiga mängus Armeeniaga 1 : 1 viigi. Meie koondise peatreener Karel Voolaid tõi kohtumise järel negatiivsena välja vastaste kiired üleminekud kaitsest rünnakule, mille pealt löödi meile ka värav.

"Näha oli, et Armeenia eesmärk polnud mängu domineerida, vaid oodata meie viga või sundida meid eksima. Üleminekutel tekitavad meile probleeme tugevad, keskmikud ja võivad ka nõrgemad. Mõtelge Eesti jalgpalli ajaloo peale, oleme kontratega tekitanud pahandust ka väga tugevatele. See on kahe otsaga asi. Nii ei saa, et ründame hästi, aga ühtki kontrat ei tule. Ei ütle, et see kripeldab, aga see on tõenäoliselt pikalt veel väljakutse," sõnas Voolaid mängujärgsel pressikonverentsil.

"Negatiivse poole pealt veel see, et meil oli häid võimalusi, et kallutada mäng enda kasuks. Realiseerimine on see, millega peame rohkem vaeva nägema, aga väga ei saa näha, sest aega pole. Aga kui mängijad on enesekindlad ja pallid lendavad klubides ilusti võrku, mida Sapi näitas hästi, siis...

Elan usus, et kui suudame luua momente nagu praegu, siis hakkavad pallid rohkem sisse minema. Samas, mingi päev ei lähe võib-olla üldse sisse. Olete seda näinud jalkas, et mõni pommitab ega saa sisse, mõni lööb kaks korda peale ja lööb kolm väravat."

Mida olete teinud, et meeskond ei murdu enam kui jääb varakult kaotusseisu?
"Ühtepidi võiks öelda, et ei midagi väga erilist. Teistpidi sättisime kindlasti mingisugused sõnumid veidi ümber."

Kuidas vältida varakult kaotusseisu jäämist?
"Ei tea."

Kuidas jäite rahule keskväljaduoga Kreida – Käit?
"Ütlesin Kreidale, et teda oli täna rohkem väljakul kui Mhitarjani. Ta oli tubli mees."

Kui palju on aidanud mängupilti terviklikuks muuta, et väljakul on hakanud tekkima tuttavad partnerlused?
"Oleme vist [Karl Jakob] Heina päris hästi toonud koondisesse, natuke võite kiita ka meid. Selge, et mingid kooslused aitavad. Kas või sama Leedu, nad vist surevad ka koos selle keskkaitsepaariga. 

Tahaks ju, et mingid paarid tekivad, aga koondiselaagrites on nii palju müstilisi agasid. Küll ei saa üks tulla ja teine, siis juhtub kellegagi midagi... Hea meelega tahaks, et oleks tuumik, kelle ümber asi keerleks.

Võin endale ka tuhka pähe raputada, et vahepeal usud teatud kooslustesse, mis trennides töötas, aga mängus mitte. Need on treeneri valed valikud ja minu viga. Mingi moment loksub mingi asi paika."

Mis Taijo Tenistega juhtus, et ta vaheajal välja vahetati?
"Täpset diagnoosi ei tea, lähendajalihase kinnituskoha kerge venitus. Selle supertsenderduse (37. minutil Rauno Sappinenile – M. T.) panemisel käis tõksakas seest läbi."

Milles tuleb juurde panna, et novembris võidud kätte saada? 
"Kindlasti tulevad kõvad trillerid. Meie alagrupis on kõik mängud trillerid. Ära tuleb teha see, et stabiilsus säiliks. Tahan väga näha seda, mida kaks mängu nägin. Leedu-mängust tahan näha ainult momente, ülejäänud asju mitte."