Mark Schmidt (helesinise särgiga) kohtus.Foto: PETER KNEFFEL/Scanpix
Talisport
15. oktoober 2020, 11:04

Dopinguarst Schmidti telefoni kuulati pealt ja tema autol oli jälgimisseade

Dopinguarst Mark Schmidti kohtuprotsessi käigus selgus eile, et jälgimise all olid nii tema telefon, kirjavahetus kui ka sõiduk.

Vahepeal koroonaviiruse tõttu pausile läinud dopinguarst Schmidti kohtuportsess jätkus eile ning ütlusi käis andmas Müncheni tolliametis töötav Rainer Grabherr. Welt.de vahendas mehe sõnu selliselt: „Tema oli niiditõmbaja. Keegi teine ei teinud midagi enda initsiatiivil. Teised olid vaid abilised.“

Grabherr viitas oma sõnavõtuga teistele kohtu all olevatele isikutele, keda on identifitseeritud kui õde Diana S., sanitar Sven M. ning kohtualune Dirk Q. Neist viimane pole ainsana oma süüd tunnistanud.

Grabherr selgitas eile kohtus, kuidas Schmidti tegevuse uurimine alguse sai. Esimest korda asuti dopinguarsti telefoni pealt kuulama 2019. aasta 25. jaanuaril, seejärel paigaldati kuulamisseadmed ka tema abiliste telefonidesse. Jälgiti ka kahtlusaluste kirjavahetust ning Schmidti autole pandi jälgimisseade. Dopinguvahendamises süüdistatavad arreteeriti mullu 27. veebruaril.

Grabherr sõnas sedagi, et esialgse ülekuulamise ajal oli Schmidt abivalmis ja tema antud informatsioon aitas uurimise edenemisele kaasa.