Sisuturundus
19. oktoober 2020, 09:26

KINDLUSTA TARGALT | Kuidas toetada lähedasi, kui sind enam ei ole? Elukindlustus võib olla lahendus!

Elukindlustuse peale hakatakse mõtlema sageli siis, kui sünnib laps. See on igati mõistlik viis pakkuda perele kindlustunnet. Aga kas ootamatuks sissetuleku kaotuseks peaks valmistuma vaid lapsevanemana?

Keegi teine sõltub sinust

Ei tohiks üldistada, et elukindlustus pakub väärtust vaid kindlas eluetapis. Pigem tuleks küsida endalt, kas keegi on sinu majanduslikust toest niivõrd sõltuv, et sellest ilmajäämine mõjutaks oluliselt tema elukvaliteeti. Majanduslik sõltuvus ei pruugi puudutada ainult lapsi, vaid ka eakaid vanemaid, vendi-õdesid või kedagi hoopis väljaspool pereringi. Näiteks kui valid SEB elukindlustusega hüvitatavaks summaks aasta sissetuleku, siis annab see määratud lähedasele võimaluse järk-järgult kohaneda muutunud tingimustega, kui kaob sinu rahaline tugi – mis on väärt hingetõmbe aeg, et uuesti jalule saada. Kusjuures hüvitist saab kasutada vastavalt oma äranägemisele, näiteks tasudes jooksvaid kulusid, finantseerides õpinguid või muid tegevusi.

Et sinu laenukohustused ei langeks teiste õlule

SEB elukindlustuslepingu sõlmimist tasub kaaluda ka juhul, kui oled võtnud kinnisvara ostuks laenu. Kas oled kindel, et kaaslaenutaotlejad või pärijad on võimelised täitma sinu kohustusi, kui sinu endaga peaks midagi juhtuma? Elukindlustus annab lähedastele võimaluse tasuda pangale tagasi laenujääki. Lisaks kaasnevad pärandi vormistamisega sageli mitmesugused notari- ja juriidilise nõustamise kulud, mille juures on kindlustushüvitis suureks toeks. See on igas mõttes altruistlik investeering, mis aitab niigi keerulises olukorras säästa lähedaste meelerahu ning nad saavad keskenduda vajalikele toimingutele.

Ka sina vajad kindlustunnet

Loomulikult tasub mõelda ka iseenda heaolule ja hinnata valmisolekut erinevateks rahalisteks raskusteks, mis sind ennast võivad tabada. Näiteks võivad tõsise haigusega kaasneda suured ravi- ja taastumiskulud, mida riiklik ravikindlustus ei kata. Sellisel juhul on abi kriitiliste haiguste kindlustuskaitsest, mis võimaldab raskes olukorras keskenduda kõige olulisemale - tervise taastamisele - ilma et peaks muretsema lisanduvate kulude ja töövõimetusest tuleneva sissetuleku vähenemise pärast. Hüvitis võimaldab teha täiendavaid uuringuid, konsulteerida erinevate spetsialistidega, kohandada elutingimusi või soetada vajalikke abivahendeid.

Tule uuri lähemalt siit, milline kaitsete pakett vastab kõige paremini just sinu elu vajadustele ja miks on praegu õige aeg sõlmida elukindlustuse leping SEB-s.

Elukindlustuse kohta saad lugeda lisainfot kindlustusseltside liidu portaalist kindlustame.ee.

Kindlustust pakub SEB Life and Pension Baltic SE Eesti filiaal. Enne lepingu sõlmimist palun tutvuge tingimustega SEB kodulehel www.seb.ee ja vajadusel registreeruge nõustamisele.