Antti Ruuskanen.Foto: Reuters/Scanpix
Kergejõustik
15. oktoober 2020, 17:43

Soomlasest odaviske OM-hõbe otsustas jätkata karjääri Tokyo olümpiani

Soome odaviskaja Antti Ruuskanen kinnitas täna Kuopios toimunud pressikonverentsil, et ta jätkab sportlaskarjääri 2021. aasta hooaja lõpuni. Eesmärgiks on teha edukas võistlus Tokyo olümpiamängudel. 

36aastane atleet tunnistas, et tegu oli raske otsusega.

"Pidin seda pikalt kaaluma, kuid tegin otsuse südamest. Olümpiamängud ja kirkaim medal on olnud mulle unistuseks alates ajast, mil olin veel väike poiss," vahendas Ruuskaneni sõnu Iltalehti.

Soomlane lisas ka, et ta oleks äärepealt karjääri ära lõpetanud, kui Johannes Vetter tänavu septembris oda 97.76 m kaugusele lennutas. Ruuskanen oli ise samal päeval võistelnud Finnkampenis, kus ta piirdus 78.84 ja teise kohaga.

"See oli unustamatu kojusõit. Tundsin, et pean mõneks ajaks spordist eemal olema. Ning mul on olnud väga hea sügis. Seega tegin otsuse jätkata," lausus Ruuskanen.

Kui tänavu jäi soomlase parimaks tulemuseks 79.22, siis mullu oli tema hooaja tippmargiks 85.15. Ruuskaneni isiklik rekord on aga 88.98 ning pärineb 2015. aastast. 2014. aastal tuli ta Zürichis 88.01ga euroopa meistriks, Londoni OMil võitis aga hõbeda. 2016. aasta Amsterdami EMil sai ta kaela aga pronksmedali,  neljandaks jäi toona Risto Mätas.