Ergin AtamanFoto: EPA/Scanpix
Korvpall
16. oktoober 2020, 09:34

Türgi peatreener kritiseeris Euroliigat: see pole õiglane, et Žalgiris mängib suure kodupubliku ees

Korvpalli Euroliigas peeti neljapäeva õhtul kaks mängu, kui Kaunase Žalgiris võitis kodupubliku ees Istanbuli Anadolu Efesi 89 : 73 ja Barcelona alistas Ateena Panathinaikost 97 : 89.

Žalgirise kodusaali lasti 5011 inimest, kes nägid kodumeeskonna üpris kindlat võitu Anadolu Efesi üle. Leedu meeskond võitis avaveerandi üheksa ja poolaja kuue silmaga, otsustav vahe rebiti sisse viimase veerandaja alguses. Lõppeks võitis kodusats kohtumise 89 : 73, aga kaotajate silmis sai Žalgiris ebaausa eelise.

Anadolu Efesi peatreener Ergin Ataman ütles pärast kaotust, et see pole õiglane, et osad meeskonnad saavad mängida fännide ees. "Meie mängime sama sarja ilma koduväljakueeliseta, ilma fännideta, kuid osad meeskonnad mängivad oma poolehoidjate ees," ütles nördinud Ataman peale matši.

"Pean valitsuselt küsima, kas nad laseks meilgi sellistes tingimustes mängida. Mis toimub? Tahan seda ka Euroliigalt küsida. Kurdan taas, et ebaõiglane oli eelmine hooaeg pooleli jätta. Ja sellelgi hooajal pole olukord aus. Kui mängime sama sarja, siis peavad kõigil olema samad tingimused fännidega," lausus ta.

Ainsa klubina täiseduga jätkava Žalgirise parimana viskas Nigel Hayes 17 punkti, teda toetasid 12 silma toonud Marius Grigonis ja Lukas Lekavicius. Istanbuli klubile vedas 20 punkti toonud Bryant Dunston.

Žalgirise ekstreeneri Šarunas Jasikevicius juhendatav FC Barcelona oli võidule lähedal juba normaalajal, kuid Panathinaikose mängumees Leonidas Kaselakis tabas seitse sekundit enne lõpuvilet kolm vabaviset, mis tõid tabloole 75 : 75 viigi. Kuna Barcelona tagamängija Cory Higginsi lõpukolmene ei tabanud, siis läks kohtumine lisaajale, kus Kataloonia sats läks siiski oma teed ja võttis 97 : 89 võidu.

Barcelona kangelasteks tõusid Higgins ja Brandon Davies, kes tõid vastavalt 24 ja 20 punkti, Panathinaikose parim oli Marcus Foster 24 silmaga.

Standings provided by SofaScore LiveScore