Giro 12. etapi võitja Jhonatan Narvaez.Foto: Zumapress/Scanpix
Jalgrattasport
16. oktoober 2020, 10:09

Tanel Kangerti tiim soovib Giro enneaegaselt lõpetada

Tanel Kangerti rattatiim EF Education First soovib, et Giro d'Italia lõppeks planeeritust nädal varem, sest Itaalias ei hoita kinni "mulli" tingimustest.

EF Pro Cycling, kelle ratturid on tänavu võitnud tosinast etapist kaks, kirjutas Giro korraldajatele, paludes võistluse lõpetada sel pühapäeval. Jalgrattasõidu juhtorgan UCI lükkas palve siiski tagasi.

Teisipäeval loobusid Mitchelton-Scotti ja Jumbo-Visma meeskonnad Girost, kui nende tiimides tuvastati mitmeid koroonaga nakatuinuid. "Tegu on selgelt kompromiteeritud mulliga," ütles EF oma teates. "Kuna haigestumiste ja sümptomite/positiivsete testide vahel on ajavahe, siis võime oodata veel nakatunuid."

Tiimi sõnul soovitakse vältida olukorda, kus tuuril hakkavad meeskonnad ükshaaval kõrvale astuma. Selle asemel võiks selle nädala lõpus tervele võistlusele joone alla tõmmata. UCI lükkas palve tagasi, öeldes, et võistluste korraldajad on pühendunud turvalise mulli tagamisele

Giro peaks lõppema 25. oktoobril Milanos, kuid Belgia rattur Thomas De Gendt ütles neljapäeval enne 12. etappi, et koroonahirmu tõttu pole tal enam erilist sõidutahet. "Olukord liigub vales suunas ja tundub, et korraldajad varjavad asju. Ratturid arutavad, kas nad peaksid etapil startima," ütles Lotto-Soudali rattur portaalile Sporza.

12. etapp toimus siiski plaanipäraselt ja selle võitis Ineos Grenadiersi esindav Jhonatan Narvaez.