Sergio Perez.Foto: MAXIM SHEMETOV/Scanpix
Vormel 1
16. oktoober 2020, 16:31

Kummalises olukorras vormelisõitja viskas nalja: nagu oleksid koos naisega, kellest kahe kuu pärast lahutad

Vormel 1 sarja sõitja Sergio Perez nentis, et on kummalises olukorras, sest peab hooaja lõpuni kihutama meeskonnas, kelle masinasse ta järgmisel hooajal istuda ei saa.

30aastane mehhiklane on Racing Pointi nime kandvas F1 tiimis sõitnud alates eelmisest aastast, enne seda kandis tiim Force India nime ja nende masina rooli istus Perez juba 2014. aastal. Mehel oli kehtiv leping 2021. aasta lõpuni, ent ligikaudu kuu aega tagasi sai avalikuks, et uuest hooajast mehhiklase teeneid enam ei vajata ning tema koha võtab üle Sebastian Vettel.

Tänavune hooaeg aga kestab endiselt ja Perezil on oma praeguse tööandja vormeli roolis jäänud sõita veel õige mitu etappi. Mehhiklaselt uuriti, kas pole veider anda endast parimat tiimis, kuhu sind järgmisel hooajal enam ei oodata?

„On väga veider,“ nentis Perez, kes on 11 etapi järel üldarvestuses viiendal kohal. Võrdluseks: Perezi tiimikaaslane Lance Stroll, kes sõidab ka järgmisel hooajal Racing Pointi uut nime kandvas Aston Martini tiimis, on üheksandal kohal, meeskonnaga ühinev Vettel on 13. positsioonil. „Nagu oleksid koos naisega, kelle kohta sa tead, et kahe kuu pärast hakkate lahutama,“ vahendas mehhiklase kommentaari portaal planetf1.

Aga Perez ei ole olukorra peale pahane, vaid nentis, et see on osa mängust. „Olen siin olnud nii pikki aastaid ja olnud sarnases positsioonis, aga ka erinevates positsioonides. See kõik ongi osa mängust,“ rääkis mehhiklane.

Tuleviku osas sõnas Perez, et ta ei oska ennustada, kui tublilt suudab Aston Martin järgmisel hooajal suurematele konkurentidele kandadele astuda, aga kindlasti suudetakse kaarte segada. Mehe enda tulevik on hetkel veel lahtine, kuid kuluaarides on sahistatud, et ehk võib ta liituda Haasi või Red Bulliga.

„Mõnede tiimidega, kes pole veel oma sõitjaid kinnitanud, on olnud jutuajamisi. Siin ja seal on selles osas esinenud ka arenguid, aga mul ei ole hetkel veel midagi kindlat teada anda. Ühelegi lepingule ma alla kirjutanud pole,“ rääkis Perez. Ta lisas, et ilmselt tuleb uue kodutiimi otsus langetada umbes kuu aja jooksul.