Austusavaldus Emiliano Salale.Foto: Stephane Mahe/Scanpix
Jalgpall
16. oktoober 2020, 17:14

Tippjalgpalluri märga hauda viinud õnnetuses esitati ametlik süüdistus

2019. aastal lennuõnnetuses hukkunud jalgpalluri Emiliano Sala surmas sai süüdistuse 66aastane David Henderson, kellele pannakse süüks hooletut käitumist.

28aastane Sala sõitis eelmise aasta alguses Prantsusmaalt Inglismaale, et liituda kohalikus kõrgliigas mängiva Cardiff City klubiga. Kohale mees paraku ei jõudnud, sest lennuk koos tema ja piloodi David Ibbotsoniga kukkus suurel kiirusel merre.

Lennuõnnetust uurinud komisjon selgitas välja, et masinat juhtinud piloodil David Ibbotsonil oli aegunud litsents ja ta polnud saanud väljaõpet öiseks lendamiseks. Samuti selgus, et lennukil olid probleemid piduritega, puudus aparatuur vingugaasi avastamiseks ja vigane oli autopiloodi süsteem. Sala surnukeha leiti mullu veebruarikuus, kuid piloodi Ibbotsoni säilmeid ei suudetudki leida.

Nüüdseks on süüdistajad leidnud, et õnnetuses tuleks süüdistada 66aastast David Hendersoni, kes piloodiks olnud Ibbotsoni palkas. The Suni andmetel uuris Henderson kehtiva litsentsita Ibbotsonilt nii: „Kas tahaksid veeta nädalavahetuse Nantes’?“ Sellega vihjas piloot oma kolleegile võimalusele, et ta võiks Salat sõidutada ja raha teenida hoolimata sellest, et Ibbotsonil ei olnud õigust lennukit juhtida.

Hooletuses käitumises süüdistuse saanud Henderson käis esmalt kohtus 28. septembril, kuid vabastati kautsjoni vastu. Uuesti peab mees kohtu ette ilmuma 26. oktoobril.