Aleksander Ceferin.Foto: HANDOUTS/Scanpix
Jalgpall
16. oktoober 2020, 17:44

Järgmise aasta jalgpalli EMi võivad ees oodata muudatused

Kui järgmisel suvel asutakse mängima jalgpalli Euroopa meistrivõistluste finaalturniiri, ei pruugi kõik minna sugugi nii, nagu esialgu oleks tahetud.

Esialgse plaani järgi pidi järjekordne EM toimuma tänavu suvel ja asukohtadeks olid 12 riiki: Inglismaa, Saksamaa, Itaalia, Aserbaidžaan, Venemaa, Ungari, Rumeenia, Holland, Hispaania, Šotimaa, Iirimaa ning Taani. Paraku tõmbas koroonaviirus sellele plaanile korraliku kriipsu ja nii lükati EM järgmisse aastasse.

Euroopa Jalgpalliliidu juht Aleksander Ceferin avaldas lootust, et EM saab järgmise aasta suvel igal juhul toimuma, kuigi võib juhtuda, et võõrustajariikide arvu tuleb vähendada. „Oleme loomulikult praeguse olukorra pärast mures, aga oleme absoluutselt kindlad, et EM mängitakse ära,“ vahendas Ceferini sõnu DailyMail. „Plaan on, et mängime EMi ära nii, nagu plaanis oli, kuigi peab ütlema, et 12 võõrustajariigi asemel teeme Euroopa meistrivõistlused 11, kaheksas, viies või ühes riigis,“ lisas UEFA president võimalike muudatuste kohta.

Pealtvaatajate kohta sõnas Ceferin, et hetkel on liiga vara öelda, kas ja kui palju neid tribüünidele lubatakse, seega ka see on võimalik muudatus võrreldes varasemate aastatega.