Staplesi keskuses Kobe Bryantile ja tema tütrele Giannale tehtud mälestuspilt.Foto: KYLE GRILLOT/Scanpix
Korvpall
16. oktoober 2020, 18:29

VIDEO | Lakersi fännid andsid legendaarset Kobe Bryantit solvanud mehele peksa (1)

Los Angeles Lakersi korvpalliklubi fännid ei olnud lahked mehega, kes Lakersi värske tiitlivõidu puhul tegi maha klubi legendaarset mängijat Kobe Bryantit, kes hukkus tänavu toimunud kopteriõnnetuses.

Pühapäeva öösel peetud NBA finaalseeria kuuendas mängus oli Lakers 106:93 parem Miami Heatist ja sellega võideti tänavune NBA finaalseeria 4:2. See oli klubile ajaloo 17. NBA meistritiitel ja sellega jõuti ühele pulgale seni kõige rohkem tiitleid võitnud Boston Celticsiga.

Tänavune võit oli Lakersile lisaks rekordi kordamisele tähtis ka seetõttu, et sellega avaldati omamoodi austust klubi legendile Kobe Bryantile. „Black Mamba“ hüüdnime kandev Bryant pallis kogu oma NBA karjääri ehk aastad 1996-2016 Lakersis ja tuli sel ajal meistriks viiel korral.

Neli aastat tagasi profimängija karjääri lõpetanud spordilegendi elutee jõudis tänavu ootamatu ja kurva lõpuni, kui 41aastane Bryant koos oma 13aastase tütre Gianna ning veel seitsme reisijaga kukkus jaanuaris helikopteriga alla. Spordimaailm reageeris kurvale uudisele jõuliselt ja oma austust Bryantile avaldasid mitte ainult korvpallurid, vaid ka mitme muu spordiala esindajad.

Sama palju austust ei jagunud aga ühel meesterahval, kes pärast pühapäevast Lakersi tiitlivõitu otsustas avalikult Bryantit maha teha. „Käi p***e, Kobe!“ olevat olnud anonüümse meesterahva hüüe keset Lakersi fännide võidupidu. Los Angelese klubi fännid ei tahtnud oma iidoli mahategemist sinnapaika jätta ja üheskoos asuti hüüdega hakkama saanud meest tümitama. Videost on näha, et üks kodanik viskab maas lebavat meest lausa oma tõukerattaga!