Ott Tänak kihutamas Lõuna-Eesti teedel.Foto: Aldo Luud
WRC
16. oktoober 2020, 21:31

MURE LAHE TAGA: kas Rally Estonia röövib Soomelt WRC etapi?

Meie põhjanaabrite väljaanne Iltalehti avaldas täna mureliku artikli sellest, kas eestlased võivad soomlastelt püsivalt röövida WRC-sarja etapi koha.

Soome rallit on sõidetud juba 1950. aastate algusest, WRC kalendris on see olnud 1970. aastate algusest. Rally Estonia oli tänavu esmakordselt samuti WRC kalendris ja see on teinud soomlased murelikuks tuleviku osas. Põhjust mureks annab asjaolu, et Soome ralli ja nende pikaajalise sponsori Neste koostöölepingu lõppemisest teatati eile.

„Varasematel aastatel oleme umbes sel ajal lepingu tingimused üle rääkinud,“ selgitas omalt poolt Soome WRC etapi korraldaja Markus Häkkinen. „Viimaste aastate jooksul nägime, kuhu suunas kõik see liigub. Neste turundus ja nende sõnumid muutusid, oli väike aimdus, et see võib juhtuda,“ andis Häkkinen mõista, et ralli nimesponsorist loobumine ei tulnud neile üllatusena.

Iltalehti vahendas aga sedagi, et Häkkinen ja tema tiim pole püssi põõsasse visanud, vaid juba on asutud leidma uusi toetajaid, kes tahaksid Soome rallit sponsoreerida.

Järgmist aastat Neste otsus igatahes ei mõjuta, sest siis sõidetakse Soome ralli WRC etapina. Mis saab aga edasi? Järgmise aasta WRC kalendrisse on esialgu märgitud, et Eestis kihutatakse 15.-18. juulini, Soomes toimuks ralli 29. juulist kuni 1. augustini. „Ühtäkki tundub imelik, et vaid paarinädalase vahega sõidetakse WRC rallit niimoodi külg-külje vastas,“ nentis Häkkinen.

Kui tavapäraselt on Soome WRC-etapp meelitanud meie põhjanaabrite juurde rohkelt fänne, siis pealtvaatajate puudumise tõttu Häkkinen ei muretse: „Kindlasti on Soome rallile suur tahtmine. Järgmisel aastal võidavad mõlemad rallid praeguse koroonaviiruse tõttu.“

Kas Soome ralli korraldal tasub aga muretseda seetõttu, et Rally Estonia napsab edaspidi siinses piirkonnas Soome ralli senise koha? Häkkinen nentis, et Eesti võistluse korraldajatel on kohaliku valitsuse tugi ehk rahaline abi. Ta lisas, et kui see saab etappide valikul otsustavaks, on neil enda ralli korraldamisega ees ootamas keerulised ajad.