Craig Breeni stiilinäide tänavusel Rally Estonial.Foto: Aldo Luud
WRC
17. oktoober 2020, 09:08

Hyundai ralliäss: need olid ühed raskeimad tingimused, milles kunagi sõitnud olen, kuid see oli Ieperi etapiks hea ettevalmistus

Hyundai rallipiloot Craig Breen, kes erinevalt paljudest konkurentidest, kes möödunud nädalavahetusel Sardiinias kihutasid, sai vahepeal rahulikult Ieperi ralliks valmistuda. Iirlane lõi eelmisel pühapäeval kaasa Oudenaardes toimunud Aarova rallil ning kurtis, et sealsed tingimused olid väga rasked. 

Rally Estonial septembris Ott Tänaku järel teiseks tulnud Breen pole tänavu end asfaldil kuigi palju proovile pannud, ent Belgias toimunud ralli suutis ta võita. 

"Pühapäev oli raske. Ilm oli lihtsalt kohutav, terve päev sada, kuid see võib nii olla ka Ieperi rallil, seega oli hea, et saime sellistes tingimustes sõita. Kuigi oleks olnud tore, kui oleksime saanud kuivadel radadel kihutada, et teada saada, mis seisus me oleme."

"Lootsin, et esimese läbimise ajal on tee kuiv, sõitsin siledate rehvidega, kuid olin pisut optimitlik. Nendega oli väga keeruline. Kuid nagu ütlesin, saime hea kogemuse," meenutas Breen rallit WRC kodulehel avaldatud intervjuus.

Breen võitis ralli, edestades lähimat konkurenti 1 minuti ja 24,8 sekundiga. Iirlane oli nobedaim kõikidel katsetel peale kolmanda. 

"Teisel kiiruskatsel tuli esiklaasil olev kleeps lahti. Vihmavesi tungis selle alla ning kui proovisin seda tõsta, jäid kojamehed sinna kinni ning lakkasid töötamast. Seega pidime kolmanda kiiruskatse ilma nendeta läbi ajama, see oli huvitav."

"Need olid ühed kõige raskemad tingimused, milles ma kunagi sõitnud olen. See oli lihtsalt jube. Sõitsime 600 meetri pikkusel sirgel ning neljandast käigust edasi ei saanud me minna, kuna libisesime ühelt servalt teise. Hiljem küll sadu lakkas ning tee muutus porisemaks, mis oli hea selles mõttes, et aitas meil valmistuda selleks, mis võib ees oodata Ieperis," lisas Breen.

Järgmisel nädalavahetusel lööb iirlane kaasa Lõuna-Belgia rallil, Ieperis toimuv MM-etapp on kavas aga 19. - 22. novembrini.