Jordan Henderson lõi üleminutitel 3 : 2 värava, kuid videokohtunik tühistas selle suluseisu tõttu.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
17. oktoober 2020, 16:42

Videokohtuniku skandaalihõnguline otsus röövis Liverpoolilt derbivõidu

Valitsev Inglismaa jalgpallimeister FC Liverpool mängis meistriliiga 5. voorus linnarivaal Evertoni vastu kaks korda eduseisu maha ning pidi videokohtuniku otsuse tõttu leppima 2 : 2 viigiga.

Alustame sellest, millest kuuleme Inglismaa meedia kaudu veel ilmselt palju. Nimelt lõi Jordan Henderson palli kohtumise üleminutitel Evertoni võrku 3 : 2 väravaks, kuid videokorduse ja niinimetatud millimeetripaberi abil fikseeriti sööduandjale Sadio Manele suluseis. 

Tõsi, Liverpool mängis nii 1 : 0 kui ka 2 : 1 edu maha, nii et tolle otsuse taha ei saa lõpuni pugeda. 3. minutil avanes Sane trahvikastis tühja tsooni ja lõi kuuelt meetrilt palli lati alla.

Eduseis kadus 19. minutil, kui Evertoni keskkaitsja Michael Keane võitis nurgalöögijärgses õhuduellis Fabinhot ja suunas palli peaga väravasse. Mohamed Salah taastas 72. minutil Liverpooli edu, kui lõi 13 meetri pealt vasakuga otse õhust alumisse nurka.

Kõigest üheksa minutit hiljem säras tablool jälle viik, sest Evertoni ründaja Dominic Calvert-Lewin realiseeris vasturünnaku pealöögiga 2 : 2 tabamuseks. Calvert-Lewin on alustanud hooaega suurepäraselt. Ta on 82aastase vahe järel esimene Evertoni mängija, kes sahistanud võrku kõigis viies esimeses liigamängus, kokku seitse korda.

Liverpool pole nüüd Evertonile kaotanud kõikide sarjade peale 23 järjestikuses kohtumises, mis on klubi ajaloo pikim seeria ühe konkreetse vastase vastu.

Ülejäänud tänased Premier League'i matšid:
Chelsea – Southampton 3 : 3
Manchester City – Arsenal 1 : 0
22.00 Newcastle – Manchester United

Standings provided by SofaScore LiveScore