Hannes Soomer Estorili ringrajal, kus ta polnud enne seda nädalavahetust kunagi kihutanud.Foto: Elina Speight / sp8images
Auto-Moto uudised
17. oktoober 2020, 20:20

Hannes Soomer kihutas kolmandat korda järjest poodiumile

Eesti parim motoringrajasõitja Hannes Soomer (Kallio Racing, Yamaha) kihutas täna Supersport klassi MM-sarjas kolmandat korda järjest poodiumile, kui lõpetas Portugalis Estorili ringrajal toimunud kaheksanda etapi esimese võistlussõidu 3. kohaga.

Dramaatiliselt kulgenud võistlussõitu alustas Soomer alles 13. kohalt, sest tegi kvalifikatsioonis kaks viga, kukkus ega leidnud enam head rütmi. Võistlussõidu start õnnestus tal hästi. Esimese ringi teises sektoris oli ta juba üheksandal kohal. Kolmandal ringil võidusõit peatati, et koristada Peter Sebestyeni kukkumise tagajärjel rajale tulnud kruusa.

Kordusstarti läks Soomer juba seitsmendalt kohalt ja sai taas väga hea lähte. Ta oli Andrea Locatelli, Lucas Mahiase ja Raffaele de Rosa järel neljas, kui de Rosa ja Mahias koos rajalt välja sõitsid. Soomeril õnnestus kokkupõrget vältida ja teiseks tõusta. Ta üritas Locatellit püüda, kuid jäi maailmameistrile alla viimases sektoris ning itaallane sõitis paari ringiga sisse sekundilise vahe. Paraku ei suutnud Soomer oma positsiooni Philipp Öttli vastu kaitsta ega hiljem ka tagasi võtta.  

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zuts ja valmis - Superpole P13 Race 1 P3 - @kallioracingteam #thebalticbullet #hs38 📸 @sp8images

A post shared by Hannes Soomer (@sommu38) on

Ent kolmanda järjestikune kolmas koht valmistas Soomerile rõõmu. "Asjad ei kipu lihtsalt tulema," sõnas ta pressiteate vahendusel. "Ikka pean kuskilt 13. kohalt tõusma hakkama. Mu kiirus rajal oli hea, kuigi kvalifikatsiooni keerasin vussi."

Ta lisas: "Raja viimases sektoris ei ole ma veel nii tugev, seepärast ei õnnestunud Locatelliga kaasa minna ega Öttlist mööda saada. Püüan seda viga homseks parandada ja tahan esikohta püüda."

Supersport klassi Estorili etapi teine võistlussõit algab pühapäeval Eesti aja järgi kell 14.30.

Soomer tõusis tänasega sarja üldarvestuses 107 punktiga kaheksandale kohale.