FC Barcelona talisman Lionel Messi.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
18. oktoober 2020, 08:46

Nii Madridi Real kui ka FC Barcelona said šokk-kaotused!

Hispaania jalgpalli meistriliiga 6. voorus pidid eile kaotustega leppima nii Madridi Real kui ka FC Barcelona. Tiitlikaitsja alistus koduplatsil 0 : 1 FC Cadizile, Kataloonia klubi vandus võõral väljakul sama tulemusega alla Getafele. 

Kuigi Barcelona oli domineerivamaks pooleks ning valdas palli enam kui 70% mänguajast, ei õnnestunud Ronald Koemani hoolealustel skoori teha. Avapoolajal tabas Lionel Messi posti ning Antoine Griezmann suutis väravaesiselt üle lüüa. 

Teise kolmveerandtunni alguses määrati aga Getafele penalti, kui Frenkie de Jong tegi trahvikastis vea Djene Dakonami vastu. Seejuures aitas otsust langetada videoabikohtunik (VAR). Jaime Mata realiseeris 56. minutil penalti ning see jäigi kohtumise ainsaks väravaks. Lõpu eel tabas Juan Hernandez veel vasturünnakul latti. 

Viimati hooajal 2005–06 meistriliigas mänginud Cadizi võiduvärava lõi 16. minutil Hondurase ründaja Anthony Lozano. Cadiz polnud kunagi varem Reali nende enda koduväljakul võitnud (viik ja 11 kaotust), kodus saadi Madridi suurklubist viimati jagu 1991. aasta märtsis.

Kuigi pall kuulus 75% mänguajast Realile, jõudsid mõlemad meeskonnad 14 pealelöögini. Cadiz tegi neid raamide vahel viis, Real vaid kaks.

Veel viis aastat tagasi tugevuselt kolmandas liigas pallinud Cadiz on naasnud eliitseltskonda pauguga. Kuuest matšist on võidetud pooled ning tehtud ka üks viik, mis hoiab neid Realiga võrdsel pulgal. Tõsi, valitsev meister on pidanud ühe mängu vähem.

Madridi Atletico võitis eile võõrsil 2 : 0 Celta Vigot ja Granada kodus 1 : 0 Sevillat.

Standings provided by SofaScore LiveScore