Virgil van DijkFoto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
18. oktoober 2020, 13:47

Virgil van Dijki hooaeg võib vigastuse tõttu läbi olla

Liverpooli keskkaitsja Virgil van Dijk vigastas eilses liigamängus Evertoni vastu põlve. Meeskonna peatreener Jürgen Klopp kardab, et tegu võib olla tõsise probleemiga.

Hollandi koondise kapten põrkas matši alguses kokku vastasmeeskonna väravavahi Jordan Pickfordiga ning ei suutnud enam edasi mängida. 

"Virgil on mänginud väga mitu mängu järjest, ta mängib valuga, kuid tol korral ei saanud ta jätkata. See pole hea," vahendas Klopi sõnu BBC.

Samas leidis sakslasest juhendaja, et selles olukorras oleksid kohtunikud pidanud määrama penalti, ent tänu videoabikohtunikule (VAR) fikseerisid nad hoopis suluseisu. 

"See oli selge penalti ja siis nad tõstsid lipu. Arvasin, et nad uurivad endiselt viga, kuid seda ei juhtunud. Ma ei taha öelda, et Jordan Pickford seda meelega tegi, kuid väravavaht ei saa karistusalas midagi sellist teha," lisas Klopp.

Eile vigastas põlve teinegi Liverpooli mängija, tänavu Müncheni Bayernist nendega liitunud Thiago Alcantara, kes viidi koheselt uuringutele. Hetkel pole veel selge, kas Hispaania poolkaitsja klubi kolmapäeval Meistrite liiga alagrupimängus Ajaxi vastu aidata saab.

29aastase van Dijki olukord võib aga olla märksa tõsisem. Kui hollandlasel tuvastatakse põlve ristatisideme rebend, võib mängupaus kujuneda ligi kaheksa kuu pikkuseks. Välistatud pole ka variant, et sel hooajal ta enam väljakule joosta ei saagi.