Heiko Rannula hoolealused on alustanud liigat täiseduga, kui järjepanu on alistatud TalTech, Tartu Ülikool ja Pärnu Sadam.Foto: Tiina Kõrtsini
Korvpall
18. oktoober 2020, 19:10

Pärnu alistas Rapla ja jätkab Eesti-Läti liigas täiseduga

Pärnu Sadam alistas Eesti-Läti korvpalliliigas võõral väljakul 86 : 79 Rapla Avis Utilitase.

Rapla läks mängule üpris hõreda koosseisuga, sest puudu oli slovakist mängujuht Mario Ihring ja nende teine tagamees Gregor Ilves siirdus sõjaväeteenistusse. Lisaks teati nädala alguses, et poolte kokkuleppel lõpetati leping tsenter Fahro Alihodziciga, kes soovis koroonaviiruse kartuses olla pere juures.

Kohtumist valitseski Pärnu, kes võitis poolaja 48 : 30 ja viimase veerandi eel oli nende edu 17 silma. Ehkki Rapla jõudis 50 sekundit enne matši lõppu veel viie punkti kaugusele, siis imet ei juhtunud ja külalised võitsid mängu 86 : 79.

Pärnu Sadama, kes on võitnud Eesti-Liigas kõik kolm peetud kohtumist, resultatiivseim oli Soome koondislane Edon Maxhuni, kes lisaks 24 punktile andis ka 7 tulemuslikku söötu. Robert Valge toetas teda 19 ja Märt Rosenthal 12 silmaga.

Rapla poolel said kaksikduubli kirja Saimon Sutt, kes 23 punkti kõrval andis 10 resultatiivset söötu, ja Roberts Freimanis, kes lisaks kümnele silmale võttis maha 12 lauda. Tiimi parim skoorija oli 24 punkti toonud Al-Wajid Aminu.

Standings provided by SofaScore LiveScore