Hannes SoomerFoto: EPA/Scanpix
Auto-Moto uudised
18. oktoober 2020, 19:26

Soomer lõpetas hooaja viimase sõidu kaheksandana

"Täna suutsin liidrid kinni võtta, aga mitte nendega võidelda," ütles pühapäeval Portugalis Estorili ringrajal Supersport klassi MM-i hooaja viimases võistlussõidus kaheksandaks tulnud Hannes Soomer.

Ülipingeliseks kujunenud võistlussõidu start läks Soomeril (Kallio Racing, Yamaha) hästi, ta tõusis juba esimesel ringil kolmeteistkümnendalt kohalt korraks kaheksandaks, kuid langes siis koha võrra üheksandaks ning mõni ring hiljem kümnendaks. Vahed olid tänases sõidus terve distantsi jooksul esimese kümne sõitja vahel aga väga väikesed. Kõik võistlejad pingutasid hooaja viimaste meetriteni võimete piiril, et võimalikult heal kohal lõpetada, ainuüksi liidrikoht vahetus üle kümne korra.

Ka Soomer noppis viimase kaheksa ringiga kolm eessõitjat, sõitis meeskonnakaaslase Isaac Vinalese järel välja kiiruselt teise ringiaja ja tõusis seitsmendaks. Viimase ringi viimase sektori šikaanis tegi Soomer vea, tema taga sõitnud Manuel Gonzales pääses talle liiga lähedale ning parema pidamisega konkurent sõitis tuult ära kasutades mööda, Soomer lõpetas kaheksandana.

"Raja viimane sektor jäigi Estorilil minu nõrgimaks kohaks. Tegime täna seades ühe väikese muudatuse, kuid selgus, et see tegi minu tugevamad küljed tugevamaks, nõrkusi aga ei parandanud," rääkis Soomer. "Tsikkel oli kiire, aga kiired ümberistumised ja suunamuutused, mis just viimases sektoris olulised, olid mulle terve sõidu jooksul rasked."

Ta lisas, et kuigi oli sõidus kaheksas, kaotas ta võitjale Lucas Mahiasele vaid 3,576 sekundit. "Täna suutsin esimesed kinni võtta, aga mitte nendega võidelda. Meil on vaja leida veel väikesed detailid, viimased kümnendikud, et seda suuta."

“Hooaja lõpp ja kaks viimast etappi olid nauditavad nii mulle kui kogu meeskonnale ja kõigile teistele,” ütles Soomer hooaega lühidalt kokku võttes. “Tänan kõiki toetajaid ja kaasaelajaid, kes aitavad mul seda teed käia.”

Supersport klassi maailmameistrivõistlused lõpetas Soomer tänavu 115 punktiga 9. kohal.