Julian Alaphilippe õnnetuse järel.Foto: AFP/Scanpix
Jalgrattasport
18. oktoober 2020, 20:42

VIDEO | Maailmameister põrkas Flandria tuuril kokku mootorrattaga ja murdis kämbla, Girol kerkis Kangert kolme koha võrra

Belgias sõidetud Flandria velotuuri võitis Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix), kes alistas finišiheitluses ülinapilt Wout van Aerti (Jumbo-Visma). Valitsev maailmameister Julian Alaphilippe (Deceuninck–Quick-Step) sõitis otsa tsiklile ja murdis kämblaluu.

Legendaarsel Flandria klassikul oli mõnikümmend kilomeetrit enne lõppi eest ära kolm jooksikut: Julian Alaphilippe, Wout van Aerti ja Mathieu van der Poel. Finišisse jõudis neist ainult kaks viimast. 35 kilomeetrit enne lõppu oli trio mootorratturi tuules ja rivi vedanud van Aert pöörast vasakule, et sealt välja tulla. Van der Poel suutis sellele õigel ajal reageerida, aga Alaphilippe sõitis vastu mootorratast.

"Maailmameister viidi Ronse haiglasse, kus röngten tuvastas teise ja neljanda kämbaluu murru," teatas mehe tiim Deceuninck–Quick-Step, kelle sõnul on prantslase hooaeg läbi.

Nii otsustas võidu 26aastase van Aerti ja temast aasta noorema van der Poeli lõpuspurt. Tegu on väga kõvade rivaalidega, sest mehed on omavahel ärajaganud viimased kuus cyclocrossi maailmameistritiilit. Kodupubliku ees võistlenud van Aert pidi alla neelama mõru pilli, sest hollandlane võitis teda vaid mõne sentimeetriga.

"Mul pole sõnu. Ma polnud kindel – tavaliselt saan alati aru (kes võitis), aga täna olin sprindist nii väsinud. Vaatasin Wout esiratast, aga kumbki meist polnud kindel," lausus esmakordselt kuulsa klassiku võitnud Van der Poel võistluse järel.

Jalgratturite mitmepäevasõidu Giro d'Italia 15. etapi võitis britt Tao Geoghegan Hart (Ineos Grenadiers), kes edestas kahe sekundiga hollandlast Wilco Keldermani ja nelja sekundiga austraallast Jai Hindleyt (mõlemad sõidavad tiimis Sunweb). Tuuri üldliider Joao Almeida (Deceuninck–Quick-Step) kaotas võitjale 47 sekundit ja lõpetas neljana, Tanel Kangert veeres üle finišijoone 17. positsioonil.

Kokkuvõttes on Almeida edu Keldermani ees 15 sekundit, Hart ja Hindley kaotavad portugallasele pea kolm minutit, teised ratturid veelgi enam. EF Education First tiimis sõitev Kangert on liidrist maas 47 minuti ja 38 sekundiga, mis annab talle 26. koha.