Tanel Leok.Foto: Mxmania
Auto-Moto uudised
18. oktoober 2020, 21:13

Leok teenis raskel Belgia MM-etapil punktilisa

Motokrossi maailmameistrivõistluste 13. etapp toimus pühapäeval Belgias Lommeli krossirajal. A1M Motorsport Husqvarna meeskonna sõitja Tanel Leok tuli MXGP klassis 16. kohale. Esikoha teenis sarja liider Tim Gajser.

MXGP klassi ajasõidus suutis Leok jõuda hooaja parimale 16. kohale. Avasõidu esimeses kurvis toimus suur kukkumine, kuhu korraks jäi kinni ka Tanel, kuid vaatamata sellele oli ta ringi lõpuks punktikohal. Enamuse võistlusest püsis Leok 17. kohal, aga kaks ringi enne lõppu suutis ta mööduda itaallasest Michele Cervellinist (Yamaha) ning lõpetada 16. kohal.

Stardi järel asus liidriks klassi liider Tim Gajser (Sloveenia, Honda). Sõidu edenedes tõusis teisele kohale Gautier Paulin (Prantsusmaa, Yamaha), kes suutis ka sloveeni kinni püüda. Surve kandiski peagi vilja ja Gajser kukkus ning Paulin pääses esikohale.

Keegi talle enam ohtlikult lähedale seejärel ei saanud ja Paulin võttis kolmeaastase vaheaja järel sõiduvõidu. Gajser lõpetas teisena ja Jorge Prado (Hispaania, KTM) kolmandana. Üheksakordne maailmameister Antonio Cairoli (Itaalia, KTM) ei suutnud enamat 13. kohast.

Teine sõit algas Leokil üsna sarnaselt avavõistlusega, sest esimeselt ringilt tulles oli ta taas punktikoha lõpus. Sõidu jooksul õnnestus Tanelil 15. kohale tõusta, aga viimasel ringil suutis Tanelist mööduda Jordi Tixier (Prantsusmaa, KTM) ja 35aastane eestlane lõpetas taas 16. kohal.

Stardi järel asus sõitu juhtima Prado, kuid peagi möödus temast Gajser, kes järgnevatel ka eest ära sõitis ning kindla võidu lõpuks võttis. Teiseks tõusis tugeva lõpuga Romain Febvre (Prantsusmaa, Kawasaki) ja kolmas oli Jeremy Seewer (Šveits, Yamaha). Antonio Cairoli lõpetas sõidu kuuendana, kuid taas kaotas ta punkte sarja kokkuvõttes Gajserile.

Tänase etapi kokkuvõttes oli Leok kümne punktiga 16. Etapivõidu teenis 47 punktiga Gajser, teine oli Paulin ja kolmas Prado. Sarja kokkuvõttes tõusis Leok tänase etapi järel 51 punktiga 21. kohale. Liider Gajser suurendas edu teisel kohal oleva Cairoliga nüüd 48 silma suuruseks. Kolmandal kohal olev Prado kaotab Cairolile omakorda 11 punktiga.

MX2 klassi ajasõidus 25. koha saanud Johannes Nermann suutis avasõidus teha väga hea stardi ja ta pääses kohe punktikohale top 20 sisse. Nermann suutis enamuse sõidust hoida punktikohta ja parimal hetkel oli ta 15., kuid paaril viimasel ringil kustus Johannes täielikult ning finišisse jõudes oli ta 22. 

Teise sõidu stardis sõitis Nermann stardipuusse kinni ja jäi viimaseks, kuid esimeses kurvis toimunud suur kukkumine aitas ta avaringi lõpuks 15. kohale. Kahjuks jagus Johannesel sel korral vaid mõneks ringiks jaksu, et head positsiooni hoida ja peagi langes ta punktikohalt välja. Finišisse jõudes oli Nermann 21. kohal ja esimene, kes punkte ei teeninud.

Etapi kokkuvõttes oli Johannes Nermann 25. Esikoha teenis 44 punktiga Tom Vialle, teine oli 43 punktiga Jago Geerts ja kolmas 41 punktiga Ben Watson. Sarja liidrina jätkab 569 punktiga Vialle, teisel kohal on 516 punktiga Geerts ja kolmandal kohal 407 punktiga Renaux.