Foto: Bethesda
Esport
19. oktoober 2020, 10:45

Xboxi pealikult küsiti, kas Bethesda mängud jäävad tulevikus Microsofti eksklusiivideks. Tema vastus oli mõnevõrra üllatav

Mõnda aega tagasi plahvatas üks mängutööstuse viimase aja suurimatest pommidest, kui selgus, et Microsoft on otsustanud 7,5 miljardi eest ära osta Zenimax Media ning selle alla kuuluvad mängustuudiod. Neist nimekaim Bethesda.

Paljud Bethesda (ja teiste tehinguga kaasnevate stuudiote) mängude fännid tundsid huvi selle vastu, kas nende mängud ilmuvad ka tulevikus kõikidel platvormidel või saavad neist vaid Microsoftile kuuluvate platvormide eksklusiivid.

Hiljuti andis Xboxi ninamees Phil Spencer Kotakule intervjuu, milles puudutati ka kõnealust küsimust. Varasemalt on mees öelnud, et kompanii austab varasemalt paika pandud kokkuleppeid, mille kohaselt väljastavad kaks nüüdsest neile kuuluvat stuudiot 2021. aastal PlayStation 5 eksklusiivmänge: „Deathloop“ (Arkane) ja „Tokyo Ghostwire“ (Tango Gameworks). Toona öeldi, et tulevikus hinnatakse kõiki järgnevaid mänge eraldi.

Kotaku peatoimetaja Stephen Totilo küsis Spencerilt, kas 7,5 miljardit dollarit teenivad end tagasi, kui „The Elder Scroll VI“ PlayStation 5 peal ei ilmu. Tollele küsimusele vastas Spencer kiirelt: „Jah!“

Spencer lisas: „See tehing pole tehtud selleks, et kelleltki mänge ära võtta. Kuskil dokumentides pole kirjas, et „Kuidas me takistame teistel mängijatel neid mänge kogemast?“ Me tahame, et rohkem mängureid saaks mänge mängida, mitte vähem,“ kinnitas Spencer.

„Aga samas,“ rääkis Spencer, „Kui ma mõtlen meie mudelile – ja ma vastan praegu lihtsalt küsimusele – kui ma mõtlen sellele, kus inimesed mängivad ja suurele hulgale platvormidele mis meil on, nagu Xcloud ning PC, Game Pass ja Xboxi kasutajad... Ma ei pea panema neid mänge [Bethesda ja teiste stuudiote omi] teistele platvormidele peale meie enda omade, et see tehing meie jaoks kasulik oleks. Mida iganes see tähendab.“

Konkreetset vastust me seega ei saanud. On tõenäoline, et Microsoft pole isegi veel sajaprotsendiliselt kindel, kuidas ta Bethesda ja teiste mängudega tulevikus käitub. Kompanii on ka varasemalt stuudioid ostnud, kuid mitte ühegi staatus ei küündi Bethesda tasemele.