Andrea Adamo.Foto: Martin Ahven
WRC
19. oktoober 2020, 13:09

DirtFish: Hyundai mõtleb WRC-sarjast lahkumisele väga tõsiselt

Portaal DirtFish kirjutab, et Hyundai autorallitiim kaalub WRC-sarjast loobumist väga tõsiselt.

Hyundai MM-tiimi boss Andrea Adamo tahab, et rahvusvaheline autoliit (FIA) ei tõttaks hübriidtehnoloogia kasutuselevõtmisega.

Itaallane kommenteeris teemat põgusalt. "Hübriidauto tegemine on keeruline. Meil on liiga vähe aega," lausus ta.

Rahvusvaheline autoliit kavatseb uutele autodele üle minna 2022. aastaks. Kõige usinamalt tegutsevad selles suunas Toyota ja M-Sport. FIA loodab ka Hyundai nõusse meelitada, mistap lükati tähtaegu edasi.

Adamo sõnul on koroonaviirus autospordile väga palju rahalist kahju tekitanud, seetõttu tulekski uue tehnoloogia kasutuselevõtmine edasi lükata. Vormel 1 ja IndyCar ei tee muudatusi enne 2023. aastat.

FIA rallidirektor Yves Matton kinnitas, et autoralli MM-sarjas suuri tagasiandmisi ei tehta. Hiljemalt 2022. aastal on tipud hübriidautode roolis.

"Hübriidtehnoloogia, turvalisuse parandamine ja kulude kahandamine on jutuks rohkem kui kaks aastat tagasi, kui hakkasime uusi reegleid kavandama. Peatselt on võimalik asjadest täpsemalt rääkida, kuid kõnealuse tehnoloogia kasutuselevõtmist ei ole võimalik edasi lükata," arutles ta.

DirtFishi andmetel ei hakka Ott Tänaku tööandja hübriidtehnoloogiaga Rally1 (senine WRC) autot üldse arendama, ent rallimaailmaga jääb Hyundai seotuks. Tuleval nädalal esitletakse i20 Rally2 (senine R5-klass) masinat ja peatselt on oodata ka väiksema võimsusega i20 Rally3 autot.