Andreas Mikkelsen käis Sardiinia rallil Petter Solbergi kaardilugejana.Foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool
WRC
19. oktoober 2020, 19:13

Norra rallipiloot loodab MM-sarja naasta Ogier' asendajana

Norra rallipiloot Andreas Mikkelsen loodab MM-sarja sõitjana naasta. Parimat võimalust selleks näeb ta siis, kui kuuekordne maailmameister Sebastien Ogier karjääri lõpetab.

Kuigi prantslane oli varem seda kavatsenud teha pärast käimasoleva hooaja lõppu, siis koroonaviiruse pandeemia on pannud ta meelt muutma. Tõsi, hetkel on veel kõik lahtine, sest Toyotaga tal uueks aastaks lepingut pole, ent Mikkelseni plaanid on eelkõige seotud 2022. aastaga. 

"Tahan pärast järgmise hooaja lõppu tulla välja Ogier' parima asendajana. Pean võimalikult paljudel rallidel osalema," vahendas Mikkelseni sõnu portaal autohebdo.fr.

2021. aastal võib 31aastast norralast näha üksikutel etappidel. Ta pole kindel, millise auto roolis, kuid üheks variandiks oleks Citroen C3, mida ta on kasutanud Pirelli rehvide testimiseks.

"See on võimalik, kuid ma ei tea, kas see oleks parim. Sarjas pole enam tootjat, kes seda masinat arendaks. Kus me võrreldes teistega oleksime? Sama lugu oleks ka [Ford] Fiestaga. Viimased rallid on näidanud, et nad on teistest sammu võrra maas," lisas Mikkelsen.

Seega loodab ta, et saab mõnel etapil Hyundaisse või Toyotasse istuda. Nii on tal võimalus näidata, et ta suudab teistele jätkuvalt konkurentsi pakkuda.

Tänavu Mikkelsen sarjas kaasa ei tee. Mullu lõpetas ta üldarvestuses neljandana, aastatel 2014-2016 tuli aga kolmel hooajal järjest kolmandaks. Samuti on tema nimel kolm etapivõitu, millest viimane pärineb 2016. aastast.