Anett Kontaveit.Foto: Stanislav Moshkov
Tennis
19. oktoober 2020, 17:54

Anett Kontaveit: olin kaotusele väga lähedal, kuid ei andnud hetkekski alla

Eesti tennise esireket Anett Kontaveit (WTA 22.) tunnistas, et oli Ostrava turniiri avaringis kaotusele väga läheda, ent suutis sellele vaatamata mängus püsida ning see tasus end ära. Lõpuks sai ta venelannast Jekaterina Aleksandrovast (WTA 33.) jagu tulemusega 4 : 6, 6 : 2, 7 : 6 (6).

Seejuures veel kolmandas setis oli Kontaveit taga 2 : 5. 

"Olin väljalangemisele nii lähedal, kuid proovisin mängus püsida. Ma ei andnud hetkekski alla, püüdsin olla agressiivsem. Tundsin, et olin löökidega pisut järele andnud," lausus Kontaveit pärast mängu WTA kodulehel avaldatud intervjuus.

Eestlanna usub, et kõige määravaks sai võidu juures see, et ta võitles alati lõpuni ega lasknud vastasel kergekäeliselt punkte saada.

"Ta tegi mulle elu raskeks, seega tundsin, et pidin rohkem suruma. Aeg-ajalt tasub riskimine end ära. Arvan, et see tuli rohkem adrenaliini ja instinkti pealt. Eriti kolmanda seti lõpus, mil olin nii palju maas, et keskendusin ainult mängus püsimisele. Arvan, et see, et ma talle midagi kergekäeliselt ei andnud, oli tähtis, sest ta pidi pingutama, et juhtima minna," sõnas Kontaveit.