Foto: Konami
Esport
20. oktoober 2020, 13:30

KARM REAALSUS: aegade hirmuäratavaim PS4 õudusmäng pole PlayStation 5 peal mängitav

PlayStation 5 on peagi uksele koputamas (ametliku ilmumiskuupäevani on jäänud vähem kui kuu) ning on viimane aeg mõelda, mida masinal mängima hakata. Üheks päästvaks õlekõrreks on konsooli tagasiühilduvus PS4 mängudega. Üks nimekas teos jääb sellest nimistust aga kahjuks välja.

Kõnealune mäng ei kuulu nende kümne teose hulka, mille Sony juba varasemalt avaldas. Põhjus on lihtne, nimelt pole tegemist täisväärtusliku mänguga, vaid pelga demoga.

Jah, peame silmas 2014. aasta suvel ilmavalgust näinud õudukat „P.T.“, mis oli kontseptsioonidemo eesootavale „Silent Hillsile“. Teose eest pidi vastutama Konami legendaarne mänguarendaja Hideo Kojima, ent kompanii ja looja läksid tülli ning projekt tühistati.

Lisaks eemaldati „P.T.“ PSN poest, mis tähendas, et seda ei saanud enam alla laadida. Selle tulemusena muutusid PS4 konsoolid, mille kettale teos installitud, äärmiselt ihaldusväärseks.

Hiljuti avaldati lootust, et „P.T.-d“ on võimalik välisel kõvakettal PlayStation 5 konsoolile ümber tõsta, kuid nüüd on Konami ametlikult kinnitanud, et seda teha ei saa, vahendab GamesRadar.

„P.T.“ oli ambitsioonikas demo, mis kubises Kojima intrigeerivatest ideedest. Konamist lahkunud arendaja rakendas paljusid elemente hiljem enda uue stuudio debüütteoses „Death Stranding“, mille peaosas ka „Silent Hillsi“ protagonist Norman Reedus.