Steve Finnan oli kõva jalgpallur, aga ärimehena tabas teda tõsine põrumine.Foto: Vida Press
Jalgpall
20. oktoober 2020, 17:02

NÄPUD PÕHJAS! Endine Liverpooli äss pani medalid ja mängusärgid müüki

Liverpooli jalgpalliklubi endine äärekaitsja Steve Finnan pani pärast jalgpallurikarjääri lõppu püsti kinnisvaraarendusega tegeleva ettevõtte. Paraku on asjad äriga nõnda hapuks läinud, et 44aastane iirlane oli sunnitud müüki panema vutimehena võidetud autasud ja kunagised mängusärgid.

Finnan asutas Lõuna-Londonis kinnisvara arendamisega tegeleva firma viis aastat tagasi, kuid hiljuti kukkus tema ettevõtmine kokku ning seda ootab ees sundmüük. Kõige krooniks on ta enam kui 4 miljoni euro suure võla pärast tõsiselt tülis oma venna Seaniga.

Nõnda ongi aastatel 2003-2008 Liverpooli esindanud Finnan rahahädas ning ta on oma vutikarjääri jooksul kogunenud meened müüki pannud. Kõige väärtuslikum on mõistagi 2005. aasta Meistrite liiga ehk "Istanbuli ime" eskohamedal, mille eest tuleb välja käia 16 500 eurot. Samas mängus Finnani seljas olnud autogrammiga mängusärk maksab 2700 eurot.

2005. aasta liigakarika võidumedali eest tuleb huvilisel kukrut kergendada 1300 euro võrra, selle matši mängusärgi väärtuseks on Finnan hinnanud aga 1100 eurot.

Liverpooli meeskonda esindas Finnan kokku 145 kohtumises. Liverpoolist lahkumise järel pallis ta veel põgusalt Barcelona Espanyolis ja Portsmouthis, kuni kuulutas 2010. aasta kevadel karjääri lõppenuks. Iirimaa koondist esindas ta 53 mängus ning osales kodumaa rahvusesindusega ka 2002. aasta MMil.