Kui Kaia Kanepi on pärast järgmise aasta French Openit lukku minevas olümpiale pääsu edetabelis piisavalt kõrgel kohal, saab ta ITFi poolest Tokyos mängida.Foto: Aaron Doster
Tennis
20. oktoober 2020, 18:35

Kaia Kanepi sai ITF-ilt rohelise tule olümpiamängudel võistlemiseks (1)

Kaia Kanepi võib kaasa teha 2021. aasta suvel toimuvatel Tokyo olümpiamängudel, kuigi ei ole viimastel hooaegadel osalenud Eesti Fed Cupi koondises, kirjutab tennisnet.ee.

Eesti Tennise Liit saatis kirja ITF-ile koos oma palve ja Kanepi selgitustega, et tal lubataks olümpiast osa võtta ka ilma ühe tingimuse (FedCupil mängimine aastatel 2019 ja 2020) täitmiseta.

ITF rahuldaski palve eelkõige kahel põhjusel: 1) varasematel aastatel on Kanepi panus FedCupil olnud suur; 2) suurt rolli Kanepi eemale jäämises on mänginud vigastused.

Mõistagi peavad Kanepi olümpial võistlemiseks olema täidetud ka teised tingimused, millest peamine on pääs 56 naismängija sekka, kes valitakse Tokyosse edetabeli põhjal.

Tõenäoliselt ei ole vaja olla 56 parema seas, võib piisata ka 65.-70. kohast, sest eespool on riike (näiteks Tšehhi, USA, Venemaa), kellel on 56 parema seas rohkem kui neli (ühe riigi limiit olümpial) naist.

Loe täispikka uudist tennisnet.ee portaalist!