Helmut Marko hindab Jüri Vipsi kõrgelt.Foto: Dutch Photo Agency / Red Bull Content Pool
Vormel 1
21. oktoober 2020, 13:25

Red Bulli noortetiimi juht: Jüri Vips võib jõuda lähiajal vormel 1

Kuigi vormelisõitja Jüri Vipsi (20) hooaeg on olnud koroonaviiruse pandeemia tõttu väga kaootiline, hindab Red Bulli noorteprogrammi juht Helmut Marko eestlast jätkuvalt kõrgelt.

Marko andis hiljuti Saksamaa Sky Sportsile intervjuu, kus kinnitas, et 20aastane jaapanlane Yuki Tsunoda istub järgmisel hooajal AlphaTauri F1-masinasse, kui saab kenasti superlitsentsiks vajalikud punktid kokku. "Ta on praegu meie ainuke kandidaat."

Kui Markolt küsiti, kas ka mõni teine Red Bulli juunior võiks lähiajal jõuda vormel 1, vastas mees: "Jüri Vips, aga ta peab veetma veel vähemalt ühe aasta noortesarjas."

Sellega seoses ringleb kuulujutt, et Vips ja samuti Red Bulli programmi kuuluv Liam Lawson kihutavad järgmisel aastal F2 sarjas Hitech GP meeskonnas. Prantsuse väljaanne Autohebdo kirjutas juba eelmisel nädalal, et Red Bulli ja Hitechi läbirääkimised on lõppfaasis. Sama tiimi masinat roolis Vips ka mullu F3 sarjas.

See oleks põhimõtteline muutus, sest Markot teatakse kui meest, kes eelistab F2-le Jaapani Super Formulat. Vipski pidanuks tänavu Jaapanis kihutama, kuid koroonaviiruse pandeemia tõttu pole ta saanud esimesel kolmel etapil osaleda, sest ei pääsenud riiki. Nüüd on ta Jaapanis ja peaks 15. novembril Autopolise ringrajal toimuval järgmisel võidusõidul startima.

Vipsi abiline Marko Asmer kinnitas möödunud nädalal Eesti Päevalehele, et järgmiseks hooajaks on plaan saada koht korralikus F2 meeskonnas. "Jaapaniga ei julge end enam siduda. F2 toimub koos F1 etappidega, seega pole probleemi, saab võidu sõita," lausus Asmer.

Tänavugi avanes Vipsil võimalus sõita neljal vormel 2 etapil DAMSi meeskonnas, kes vajas asendust vigastatud piloodile. Mugellos lõpetas eestlane ühe sõidu kolmandana.

Lisaks on ta tänavu kätt soojas hoidnud Formula Regional EM-sarjas, kus sõidetakse vormel 3 masinatega.