COOP | Sisuturundus
22. oktoober 2020, 11:30

VIDEO | Coopi autoloosi võitja: ei tee ma midagi nalja – võitsin päriselt auto!

„Mul endal on puudunud vajadus juhilubade järele. Aga õnneks on mu tädipoeg Endel alati olnud abivalmilt nõus mind sõidutama, kui vaja on. Nii hakkabki uue autoga peamiselt tema sõitma,“ ütleb Coopi autoloosis uue Toyota RAV4 võitnud Aleksander Mešalkin (53).

Aleksander tunnistab, et pidas Coopist tulnud võidukõnet esiti naljaks – seda enam, et senised ainsad lotovõidud on olnud pigem väikesed. „Mulle helistati ja hakati vaikselt vihjama, et olen auto võitnud. Alguses ma muidugi ei uskunud seda. Arvasin, et keegi teeb pulli, ikka on seda tehtud,“ muigab Aleksander. Uskuma jäi ta kogu lugu alles hetkel, mil kirjutas auto üleandmise volitusele alla.

Esimene inimene, kellele Aleksander võidust teada andis, oli tema ema. Kuna Aleksandril juhilube ei ole, tuli järgmisena võtta kõne kellelegi, kes aitaks võidetud auto Haapsalu Kaubamaja eest koju viia. Niisiis helistas ta tädipoeg Endlile. „Ütlesin, et mul oleks teisipäeval tema abi vaja – auto koju toomisel. Ta ütles, et ära pläma ja mis nali see on. Vastasin, et ei tee ma midagi nalja. Võitsin päriselt auto,“ naerab Aleksander.

Kõigepealt tuleb autovõitu tähistada

Nagu mainitud, siis juhilube Aleksandril ei ole. Olles lapsest saadik elanud Tallinnas, ei tundunud nende olemasolu kuidagi vajalik. „Kasutan igapäevaselt ühistransporti, peamiselt bussi või trolli. Mis esimesena ette sõidab, sellele ka peale istun,“ sõnab mees. „Praegu hakkab autot igal juhul kasutama minu tädipoeg Endel,“ lausub Aleksander.

Kuigi Endel elab Läänemaal ja Aleksander Tallinnas, kiidab võitja, et tädipoeg on teda alati vajadusel sõidutanud. Nüüd on selleks muidugi veel enam põhjust. „Pensionäril on aega küll! Kui Aleksandril on vaja kuhugi minna, siis pole probleemi – võin sõita nii Tallinnasse kui mujale,“ kinnitab Endel, kes on rooli keeranud viimased 48 aastat.

Esimene sõit Haapsalu Coopi juurest viib linnast mõnekümne kilomeetri kaugusele, kus Endel elab. Alles hiljem suundutakse Tallinna. „Täna tuleb rattad ikka ära määrida!“ teatab Endel rõõmsalt. „Auto registrimärgil on viimane number 7. See tähendab, et autoomanik peab tooma peolauale just seitse pudelit. Aga märkima peab seda, et keegi pole täpsustanud, mis pudelid need olla võiks. Äkki hoopis limonaadipudelid?“ lisab ta naljatades.

Enne tähistama suundumist haaras Aleksander aga Coopi kauplusest kaasa kaks maitsvat torti.

Coopi poodides hindab mugavust ja laia valikut

Aleksander elab küll Tallinnas, kuid suve veetis Haapsalu lähistel oma vanaema majas. „Olin praktiliselt terve suve seal ja puhkasin,“ õhkab mees. Puutöö vallas tegutsev Aleksander võttis suvel töö rindel vabamalt. „Töötan muidu vabakutselisena ning valmistan nii uksi, aknaid kui panen mööblit kokku. Lähengi tööle tellimuse peale ja sedaviisi mulle sobib. Ega kogu raha hauda ei vii, tuleb puhata ja ka enda peale kulutada,“ leiab ta.

Peamiselt külastas Aleksander suvisel ajal Haapsalu külje all asuvat Uuemõisa Konsumit. „Käisime seal umbes korra nädalas – oleneb, kuidas vaja oli. Coopi poe juures hindan kindlasti mugavust, olen püüdnud teha oma elu võimalikult lihtsaks. Lisaks on tähtis, et leiduks piisavalt valikut,“ toob Aleksander välja.

Pole ka ime, et mees toiduvalikut hindab, sest süüa teha talle meeldib. „Kõige paremini tulevad mul välja kalasupp ja ahjukana. Need on lihtsalt õnnestunud ja nii ma neid tihedamalt teengi,“ avaldab ta. Päris iga päev Aleksander aga pliidi ääres asjatada ei jaksa. „Liiga palju ei saa ka ju, muidu tüütab ära,“ rehmab ta käega.

Kuidas võita auto?

Eesti kõigi aegade suurima autoloosi käigus loosib Coop iga kuu oma klientide vahel välja uhiuue Toyota RAV4 päriseks. Loosis osalemiseks peab klient Coopi kauplustes või eCoop lehel ühe kuu jooksul poodlema kokku vähemalt 50 euro eest ning registreerima oma ostud Coopi kliendikaardiga (Säästukaart, Säästukaart Pluss või Coop Panga kaart). Just kliendikaardi registreerimine on võti loosis osalemiseks, kuna automaatne kliendikaardi süsteem peab ise arvestust, kui palju virtuaalseid loosipileteid on kogunenud. Oma piletite arvu ja kui palju järgmisest piletist puudu on, saavad kliendid jooksvalt vaadata ostutšeki pealt. Samuti tasub aadressil www.coop.ee/saastukaart üle kontrollida, et Säästukaardi andmebaasis oleksid õiged kontaktandmed, sest kui klienti pole võimalik kolme tööpäeva jooksul kätte saada, on korraldajal õigus välja loosida uus võitja.

Juhul, kui ühe kuu jooksul koguneb oste kokku üle 100 euro, on võiduvõimalus kaks korda suurem, 150 euro korral kolm korda suurem ja nii edasi. Iga kuu toimub uus loosimine ja virtuaalsete loosipiletite arvestamine algab otsast peale. Loosimiste tulemustest informeeritakse avalikkust meedia kaudu ning lisainfot leiab Coopi koduleheküljelt www.coop.ee/autoloos.