Sander Raieste (palliga) tööandja Baskonia ja Berliini Alba kohtumine lükati koroonajuhtumite pärast edasi.Foto: EPA/Scanpix
Korvpall
21. oktoober 2020, 16:49

KOROONAKAOS EUROLIIGAS: sellel nädalal jäetakse ära kolm kohtumist, platsile ei pääse ka Raieste

Korvpalli Euroliiga lükkas koroonaviiruse tõttu edasi kolm viienda vooru matši. Mängimata jääb ka Sander Raieste koduklubil Baskonial, sest nende järgmise vastase Berliini Alba ridades andsid mitmed sportlased ja treenerid positiivse proovi.

Euroliigas vaevlevad koroonaviiruse käes Peterburi Zeniidi, Berliini Alba ja Villeurbanne'i Asveli mängijad, mistap lükati nende kohtumised edasi. Kõik kolm tiimi kinnitasid, et neil on võimatu matšidele saata kaheksa tervet korvpallurit.

Nii saab puhkepäeva ka Sander Raieste koduklubi Vitoria Baskonia, kes pidi neljapäeval mängima Berliini Albaga. Lisaks lükati edasi novembri esimestel päevadel toimuma pidanud Saksamaa karikasarja Final Four turniir, sest sealgi pidanuks Alba platsile tulema.

Baskonia jaoks on tegemist juba teise edasilükatud Euroliiga kohtumisega, sest positiivsete koroonatestide tõttu tühistati ka nende vastasseis Peterburi Zeniidiga.

Olukorra keerukusest on aru saanud ka Euroliiga juhid. Hooaja alguses oli reeglid väga karmid, sest kaheksa terve mängija puudumise korral said tiimid kirja tehnilise 0 : 20 loobumiskaotuse. Esmaspäeval teati, et reglement muudetakse mõnevõrra inimlikumaks ja loobumiskaotuste asemel lükatakse kohtumised edasi.

Matše saab edasi lükata kuni kolm korda, aga kui sobivaid aegu ei leidu või kolmel planeeritud korral ei õnnestu tiimil platsile tulla, siis saadakse siiski kirja loobumiskaotus. Kuna põhihooaeg lõpeb aprilli keskel, siis annab see satsidele mänguruumi.

Teisalt kõlab korvpalliringkondadest aina rohkem arvamust, et kohtumised peaksid toimuma "mullis". Rahvusvaheline Korvpalliliit (FIBA) teatas oktoobris toimuvate EM-valikmängude toimumiskohad ja B-alagrupi "mulli" korraldusõiguse sai Eesti. Samuti vähendati kohtumiste arve Meistrite liigas, kus kaheksaliikmelised alagrupid tehti poole väiksemaks.

Euroliigas osalevate tiimide mure on arusaadav. Rohke riikidevaheline reisimine suurendab koroonaviiruse ohtu, mistõttu paaris turvalises keskkonnas mängude pidamine näib parema lahendusena.