Vuelta suursoosik Primoz Roglic on noppinud kahelt esimiselt etapilt võidu ja teise koha.Foto: EPA/Scanpix
Jalgrattasport
21. oktoober 2020, 19:27

Kangert andis Giro kokkuvõttes ära mõned kohad, Laas ja Räim lõpetasid Vuelta etapi viimaste seas

Kolmapäeval sõideti Hispaania ja Itaalia velotuuridel mägised etapid. 

Giro d'Italia 17. etapi eel loodeti, et tipud hakkavad paugutama ja seis üldarvestuses lüüakse sassi, aga reaaluses veeresid kõik soosikud üle finišijoone peagrupis, mis kaotas võitjale Ben O'Connorile (NTT Pro Cycling) üle viie minuti. Austraallase järel teiseks tuli austerlane Hermann Pernsteinerit (Bahrain-McLaren, kaotus 31 sekundit) ja kolmandaks belglane Thomas De Gendt (Lotto Soudal, +1.10)

Velotuuri üldliidrina jätkab endiselt portugallane Joao Almeida (Deceuninck-Quick Step), kes edestab hollandlast Wilco Keldermani (Team Sunweb) 17 sekundiga ja Austraalia ratturit Jay Hindley'd (Team SUnweb) peaaegu kolme minutiga. EF Pro Cyclingut esindav Tanel Kangert kaotas etapil võitjale 18 minutit ja 44 sekundit, mis andis 64. koha. Üldarvestuses kukkus ta kolme positsiooni võrra 33. reale.

Kui Giro d'Italial jääb sõita veel neli päeva, siis Vueltal tuldi asfaldile esmakordselt teisipäeval. Kolmapäevase mägise etapi võitis soolosõiduga Marc Soler (Movistar), kes edestas järgnevat gruppi, kus olid eilsed parimad, 19 sekundiga. 

Kuna avaetapi järel olid vahed väikesed, siis oli päris mitmel mehel võimalik noppida teise kohaga kaasnevad boonussekundid, mis võinuks anda selga üldliidrile mõeldud punase särgi.

Kuid finišikiirendus oli parim senisel liidril ja suursoosikul Primož Roglicil (Team Jumbo-Visma), kes sai etapil Dan Martini (Israel Start-up Nation) ees teise koha. Sama kaks meest juhivad ka üldkokkuvõttes ning neid lahutab üheksa sekundit, kolmandat kohta hoiab täna mitmel korral äraminekut üritanud Richard Carapaz (Ineos Grenadiers).

Dan Martini tiimikaaslane Mihkel Räim ja Bora-Hansgrohes sõitev Martin Laas ootavad laugemaid teid, mistap tulid nad üle finišijoone viimaste seas. Laas kaotas etapil 21 minutit 23 sekundit, mis andis 157. koha, Räim lõpetas kaasmaalasest kaks kohta tagapool.