Anett Kontaveit ja Kaia Kanepi said kolmapäeval valusad kaotused.Foto: Martin Ahven
Tennis
21. oktoober 2020, 22:21

MUST ÕHTUPOOLIK TENNISES: Kontaveit kaotas maailma 73. ja Kanepi 634. reketile (2)

Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 22.) kaotas kolmapäeval Ostrava tenniseturniiri kaheksandikfinaalis Sara Sorribes Tormole (WTA 73.) 1 : 6, 4 : 6. Samal õhtul jäi Kaia Kanepi (WTA 109.) Reimsi turniiri esimeses ringis alla horvaatlanna Ana Konjuhile (WTA 634.) 4 : 6, 6 : 3, 3 :6

Anett Kontaveit alustas Ostrava WTA turniiri magusa võiduga, kui tuli esimeses ringis rongi alt välja ja alistas venelanna Jekaterina Aleksandrova (WTA 33.) tulemusega 4 : 6, 6 : 2, 7 : 6 (6). Teises ringis eestlannal enam jaksu ei jätkunud.

Kontaveit ja Sorribes Tormo olid varasemalt kohtunud kolmel korral ja kõik senised matšid oli võitnud eestlanna  Kuid 24aastane hispaanlanna ei jätnud avasetis eakaaslasele võimalustki ja võitis selle 34 minutiga 6 : 1.

Teine sett algas Kontaveidi vaates paljulubavalt, kui ta tegi kiiresti murde ja läks 3 : 0 ette. Kuid siis hakkas eestlanna taas tegema lubamatult palju lihtsaid eksimusi, Sorribes Tormo sai mängu ja võitis 1.25 kestnud matši 6 : 1, 6 : 4.

 Aasta viimase kohtumise pidanud Kontaveit lõi mängus ühe ässa, tegi kaks topeltviga ja suutis kuuest murdepallist realiseerida vaid ühe. Tormolgi oli kuus murdevõimalust, millest ta lahendas edukalt ära viis.

Kontaveidi matši statistika Foto: Ekraanitõmmis

Kaia Kanepi võitis möödunud nädalal Prantsusmaal Cherbourg-en-Cotentinis toimunud 25 000 USA dollari suuruse auhinnafondiga ITFi tenniseturniiri ja oli esimesena asetatud ka Reimsi samaväärsel võistlusel.

Kahjuks Reimsis pidi eestlanna reketid pakkima juba esimeses ringis. Horvaatlanna oli avasetis parem 6 : 4, millele Kanepi vastas teise seti 6 : 3 võiduga. Kuid kolmanda seti 6 : 3 ja kohtumise võit kuulus turniirile vabapääsmega pääsenud 22aastasele Konjuhile.

Konjuhi madal edetabelikoht võib olla mõnevõrra eksitav. Ta oli kunagine imelaps, kes võitis juunioride arvestus nii Austraalia kui USA lahtised ning vaid 18aastaselt jõudis US Openil täiskasvanute seas veerandfinaali. 2017. aastal oli ta maailma 20. reket, kuid siis vigastas Konjuh tõsiselt küünarnukki ja on viimasel ajal platsil käinud üsna episoodiliselt.