Srdjan Jovanovic tühistas videopildi abil Madridi Real kolmanda värava ja Šakhtar sõidab koju magusa 3 : 2 võiduga.Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
22. oktoober 2020, 00:10

MEISTRITE LIIGA | Madridi Real kaotas koroonast räsitud Šahtarile, Bayern purustas Atletico (1)

Kolmapäeval peetud jalgpalli meistrite liiga mängudes sepistas suurima üllatuse Donetski Šahtar, kes alistas võõral väljakul 3 : 2 Madridi Reali. Teinegi Hispaania pealinna klubi alustas hooaega kaotusega, kui Atletico kaotas valitsevale meistrite liiga võitjale Müncheni Bayernile 0 : 4.

Madridi Realile pidi kohtumine Donetski Šahtariga olema kerge jalutuskäik, sest viimaste ridades ei saanud koroonaviiruse tõttu Hispaaniasse sõita võtmemängijad Taison, Junior Moraes, Mõkola Matvienko, Andri Pjatov, Taras Stepaneko ja Alan Patrick. Kuid avapoolaega valitsesid üllatuslikult külalised.

29. minutil sahistas Šahtari äär Tete võrku ja neli minutit hiljem toksas Reali kaistja Raphael Varane palli õnnetult omaväravasse. Tete oli osaline ka meeskonna kolmandas kollis, kui tegi eeltöö Manor Solomoni 42. minutil löödud 3 : 0 väravale.

Teisel poolajal alustas Hispaania hiid marulist lõpuspurti. 54. minutil lõi Luka Modric kauglöögi ristnurka ja viis minutit hiljem tõi tiimi peatreener Zinedine Zidane väljakule Vilnicius Juniori, kes vaid 15 sekundit hiljem sai jala valgeks ning tõi tabloole skoori 2 : 3. 

Kohtumise teisel lisaminutil lõi Federico Valverde Reali kolmanda kolli. Kuid siis sekkusid videokohtunikud, kes nägid, et suluseisus seisnud Vinicius varjas Donetski kollkipri vaadet. Värav tühistati ja Šahtar võttis võõrsilt erakordselt magusa 3 : 2 võidu.

Väravaterohke oli ka teine B-grupi kohtumine, kus Milano Inter ja Borussia Mönchengladbach leppisid 2 : 2 viiki. Itaalia sats läks 49. minutil Romelu Lukaku kollist 1 : 0 juhtima, kuid sakslased suutsid Ramy Bensebaini penaltist ja Jonas Hofmanni väravast 84. minutiks ise ette minna. Lõpuks päästis kodumeeskonna päeva Belgia koondislane Lukaku, kes lõi lisaminuteil enda ja tiimi teise värava.

Bayern sõitis Atleticost teerulliga üle

2 : 2 skoori nähti ka Salzburgi ja Moksva Lokomotivi matšis, kuid õhtu tippsündmus pidi olema sama alagrupi Müncheni Bayerni ja Madridi Atletico vaheline mõõduvõtt. Diego Simeone hoolealused polnud tänavu Hispaania liigas kaotanud ühtegi kohtumist ja nad on tuntud kui Euroopa üks tihkemaid kaitsemüüre, mis suudab igal ründeliinil teha elu raskeks.

Kuid Bayerni vastu neil rohtu polnud. Koduväljakul mänginud Saksa tiim läks 28. minutil prantslase Kingsley Comani väravast juhtima ja kuraditosin minutit hiljem viis Leon Goretzka Bayerni juba 2 : 0 ette.

Teisel poolajal näis, et Atletico suutis kohtumisse tagasi tulla, kui Joao Felix lõi nahkkera võrku. Kuid taas sekkusid mängu videokohtunikud, kes võtsid Madridil värav käest, sest Bayerni väravavahi Manuel Neueri vaatevälja segas suluseisus olnud Luis Suarez. Peagi skooris Bayerni poolelt Corentin Tolisso oma esimese ja möödunud aasta finaali kangelane Coman oma teise kolli, millega oli mäng lõplikult tehtud. Ehkki Atletico üritas viimasel veerandtunnil auväravat lüüa, siis koju sõidavad nad häbiväärse 0 : 4 kaotusega.

Võitudega alustasid ka Inglismaa suurklubid Manchester City ja Liverpool, kes alistasid vastavalt Porto ja Ajaxi. Eelmisel hooajal jalgpallifännide südametesse jõudnud Bergamo Atalanta näitas, et nende uljas ründemäng pole kuhugi kadunud, kui võõrsil alistati 4 : 0 Taani sats Midtjylland.

Kolmapäevased kohtumised:

A-grupp

Salzburg  — Moskva Lokomotiv 2 : 2 (45. Dominik Szoboszlai, 50. Zlatko Junuzovic - 19. Eder, 75. Vitali Lisakovitš)

Müncheni Bayern — Madridi Atletico 4 : 0 (28., 72. Kingsley Coman, 41. Leon Goretzka, 66. Corentin Tolisso)

B-grupp

Madridi Real — Donetski Šahtar 2 : 3 (54. Luka Modric, 59. Vinicius Junior - 29. Tete, 33. ov. Raphael Varane, 42. Manor Solomon)

Milano Inter — Mönchengladbachi Borussia 2 : 2 (49., 90. Romelu Lukaku - 62. (pen) Ramy Bensebaini, 85. Jonas Hofmann)

C-grupp

Manchester City — FC Porto 3 : 1 (20. (pen) Sergio Agüero, 65. Ilkay Gündogan, 73. Ferran Torres - 14. Luis Diaz)

Pireuse Olympiacos — Marseille Olympique 1 : 0 (90. Koka)

D-grupp

Amsterdami Ajax — FC Liverpool 0 : 1 (35. ov. Nicolas Tagliafico)

FC Midtjylland — Atalanta 0 : 4 (26. Duvan Zapata, 36. Papu Gomez, 42. Luis Muriel, 89. Aleksei Mirantšuk