Ott Tänak lootis sellel nädalavahetusel sõita Lõuna-Belgia rallil, kuid too jäeti koroonaviiruse tõttu ära.Foto: Mari Luud
WRC
22. oktoober 2020, 12:35

Tänaku osavõtul toimuma pidanud Belgia ralli jääb ära

Sellel laupäeval pidi toimuma Lõuna-Belgia ralli, kus stardinimekirjas oli ka WRC-sarja valitsev maailmameister Ott Tänak. Täna selgus, et võistlus jääb koroonaviiruse eriolukorra tõttu ära.

Belgia Ieperi MM-ralli sõidetakse praeguse seisuga 20.-22. novembrini. Kuna sealsed teed on enamikele WRC-pilootidele tundmatud, siis lootis Eesti spordisangar Ott Tänak oludega tutvuda sellel nädalavahetusel toimuval Lõuna-Belgia rallil. Nüüd selgus, et võistlus jääb koroonaviiruse eriolukorra tõttu ära.

Vresse-sur-Semois'i linnapea otsuse kohaselt võetakse regioonis kasutusele rangemad koroonameetmed, mistap ei tohi Belgia meistrivõistluste kolmandat etappi korraldada.

Etapist soovis lisaks Ott Tänakule osa võtta ka tema tiimikaaslane Craig Breen. Portaali Dirtfish andmeil võivad mehed starti tulla Põhja-Belgias toimuval Hermicuda rallil, kus praeguse seisuga on nimekirjas näiteks Toyota sõitjad Sebastien Ogier ja Elfyn Evans. 

Muidugi on tekkinud küsimärgid nii Hermicuda kui MM-sarja järgmise etapi Ieperi ralli ümber. Belgias lisandus möödunud ööpäevaga 13 227 uut nakatunut ja haigusesse suri 50 inimest. Suuremates kolletes on seis nii sant, et armee abiga planeeritakse rajada välihaiglad ja riigi terviseminister tunnistas, et neil pole pandeemia leviku üle kontrolli. 

Ieperi MM-ralli korraldajad pole uudiste valguses uut infot jaganud. FIA rallidirektor Yves Matton kinnitas veel möödunud nädalal, et etapi toimumine pole kahtluse all, ehkki toona jäi ära ka Condrozi ralli. 

"Me ei saa neid rallisid omavahel võrrelda," selgitas ta siis. "On mitu erinevat tahku. Ei saa võrrelda professionaalset ja amatöörlikku organisatsiooni. Condroz toetub vabatahtlikele, mistõttu on lähenemine teistsugune kui siis, kui su üritust korraldavad selleks palgatud inimesed."