Rosberg Xtreme Racingu elektrimaasturFoto: https://www.instagram.com/rosbergxracing/
Auto-Moto uudised
22. oktoober 2020, 14:32

Nico Rosberg ja Lewis Hamilton võtavad mõõtu uues autospordisarjas

Omavahel viimased kuus vormel 1 maailmameistritiitlit ära jaganud Nico Rosberg ja Lewis Hamilton võtavad mõõtu uues Extreme E elektriautode sarjas. Tõsi, mitte sõitjate, vaid tiimijuhtidena.

Extreme E on rahvusvahelise autoliidu (FIA) egiidi all toimuv võidusõidusari, kus kasutatakse elektrimootoriga maastureid. Võistluskohtade valimisel soovitakse tõsta avalikkuse teadlikkust mõnest kliimaga seotud murest ja sarjaga loodetakse koguda raha nende piirkondade toetamiseks.

Extreme E sarja avahooajal on kavas viis etappi, esimene võistlus peaks toimuma 22.-24. jaanuarini Senegalis, järgnevad sõidud Saudi Araabia kõrbes, Nepali liustikul, Gröönimaa jääl ja Brasiilia vihmametsas.

Mõned ajad tagasi teatas Lewis Hamilton, et tema meeskond X44 osaleb sarjas. Sellel nädalal andis 2016. aasta vormel 1 maailmameister Nico Rosberg teada, et temagi moodustas elektriautode sarja jaoks oma meeskonna.

Rosberg Xtreme Racingu veebisaidi andmetel on endine vormelimeister ainult meeskonna taustajõud ja asutaja. Peagi pidid nad välja kuulutama mehe ja naise, kes masina rooli astuvad. 

"See sari mitte ainult ei paku teadlikkust, vaid annab inspiratsiooni kliimamuutuste ennetamiseks. See on meie planeedi suurim probleem. Oma karjääris keskendusin energiasäästu valdkonna arengule projektidele. Tore on kombineerida neid asju nüüd oma kire ehk võidusõiduga," kommenteeris 35aastane Rosberg.

Maalilistel etappidel on stardis kaheksa tiimi, kes kõik panevad rajale ühe masina. Autos peab olema üks mees ja naine, kes kordamööda täidavad sõitja ja kaardilugeja rolli.