Ameeriklannast Taliyah Brooksist ilmselt selliseid pilte enam Tokyos avaldada ei või.Foto: ANDREAS GEBERT/Scanpix
Spordivaria
22. oktoober 2020, 23:01

OTSUSTATUD: tisse ja pepusid ei tohi enam lähedalt pildistada!

Järgmise aasta olümpiamängude toimumiskoha Jaapani olümpiakomitee otsustas piirata naissportlaste pildistamist ja nüüd on paigas reegel: rindasid ja tagumikke ei tohi enam liiga lähedalt jäädvustada.

Uudised, et Jaapani olümpiakomitee plaanib naissportlaste pildistamist reguleerima hakata, levisid juba eelmisel nädalal. Nüüd on portaali rt.com kaudu selgunud, et vastu on võetud otsus, et tulevikus ei tohi fotograafid enam lähedalt pildistada naissportlaste rindasid ja tagumikke. Ametlikku avaldust pole selles osas veel tehtud, kuid lähiajal on seda oodata koostöös Jaapani spordiliidu ning riigi gümnaasiume ühendava kergejõustiku organisatsiooniga.

Jaapani olümpiakomitee otsustas pildistamiskeelud peale panna pärast seda, kui mitmed naissportlased kurtsid, et neist tehakse pilte ebasobivates asendites: kui nad näiteks nappides riietes soojenduse ajal jalgadega vehivad või stardipakkudel ootavad.

Jaapani sportlaste ühenduse ühe advokaadist liikme Yoji Kudo sõnul on oluline tagada kõikidele naissportlastele kindlustunne, et neid jäädvustatakse korrektselt, sest järgmisel aastal võõrustab Jaapan Tokyos olümpiamänge. „On võimalik, et siia tulevad sportlased muutuvad ohvriteks. Seega tuleb selle probleemiga tegeleda kohe praegu,“ selgitas pildistamiskeelu põhjuseid teine advokaat Sakuro Kamitani.