IKKA NAERATUS NÄOL: Olgu tegu hommikuse sörgiga kodumetsas või mudase rattamaratoniga – Juhan Änilane kulgeb rajal naeratava näoga. „Liikumine on minu jaoks nauding,“ ütleb ta ise selle kohta.Foto: Martin Ahven
Spordivaria
24. oktoober 2020, 16:20

69aastast spordihullu Juhanit ei peata murdunud roided ega öötunnid: „Täiskuuvalgel suusatamine on tõeline romantika.“

Tartu linnamaratoni poolmaraton, täispikk Vändra maraton, Saaremaa kolme päeva jooks – selline on olnud Viljandimaa rahvasportlase Juhan Änilase oktoobrikuu nädalavahetuste programm. Vaid sel nädalavahetusel ei saa 69aastane spordimees muude kohustuste tõttu võistlusrajale minna, kuid nagu ta ise muheleb, siis küllap elab selle kuidagi siiski üle.

Juhan Änilasest on kujunenud rahvaspordiürituste omamoodi maskott. Olgu tegu jooksu, rattasõidu, (rull)uisutamise või suusatamisega ja toimugu võistlus mis tahes Eestimaa paigas – kui tervis vähegi lubab, on mees kohal nagu aamen kirikus. Tema kuulsat päkapikunaeratust – see on muuseas Juhani abikaasa Helle väljend – võib trehvata paljudest spordivõistluste fotogaleriidest ning näiteks Sportfoto.com keskkonnas on jäädvustusi rajal rassivast Änilasest üle 800!

Edasi lugemiseks: