Valentino Rossi.Foto: Reuters/Scanpix
WRC
24. oktoober 2020, 13:09

Seitsmekordne MotoGP maailmameister kaalub WRC etapil osalemist

Aegade edukamaid MotoGP sõitjaid, seitsmekordne maailmameister Valentino Rossi tahab õnne proovida WRC hooaja viimasel etapil, mis toimub detsembrikuus Monza ringrajal.

41aastase itaallase jaoks pole autoralli täiesti võõras, sest aastatel 2006 - 2008 osales ta kolmel MM-sarja etapil, parimaks tulemuseks jäi Uus-Meremaa rallil saavutatud 11. koht. Samas on ta mitu korda osalenud ka Monza Rally Show'l, mille seitsmel korral ka võitnud. Viimati triumfeeris Rossi seal 2018. aastal.

"Tean Monza kohta, paljud inimesed on mulle juba helstanud. Ma ei kavatsenud Monzas võistelda, sest tahtsin kihutada Abu Dhabis, kus käisin ka eelmisel aastal. Kuid olukord on mõistagi muutunud ning tõsiasi, et see on MM-sarja hooaja viimane etapp, teeb selle palju huvitavamaks. Eks ole näha, mis saama hakkab," lausus itaallane WRC kodulehel avaldatud intervjuus.

M-Spordi pealik Richard Millener oleks Rossi tiimi kutsumisest vägagi huvitatud.

"Oleme Valentinoga mitu aastat töötanud ning oleks suurepärane, kui näeksime kedagi temasugust sellel etapil. Arvan, et Monza võib WRC-le olla huvitav. Varasemalt on see suuri tegijaid kohale meelitanud, sõnas Millener.

Samuti on Rossi vastu tundnud huvi Hyundai boss Andrea Adamo.