Tao Geoghegan HartFoto: AFP/Scanpix
Jalgrattasport
24. oktoober 2020, 17:58

Girol on otsustava päeva eel kaksikjuhtimine, Räim lõpetas Vuelta etapi viimasena

Giro d'Italia eelviimase etapi võitis Tao Geoghegan Hart (Ineos) Jai Hindley (Sunweb) eest. Samad mehed juhivad tuuri ka kokkuvõttes.

Eelviimase etapi eel juhtis suurtuuri Sunwebi rattur Wilco Kelderman 12 sekundilise eduga tiimikaaslase Jai Hindley ja 15 sekundiga Tao Geoghegan Harti ees. Kuigi eestlane Tanel Kangert (Education First) oli suures jooksikute grupis, siis nad püüti viimasel tõusul kinni ning peagi läksid Hart ja Hindley teistel eest.

Finišikiirendus oli parem 25aastasel Hartil, kes noppis tuuri teise etapivõidu. Temast aasta noorem Hindley sai kirja sama aja, kuid britt sai esikoha eest kolm preemiasekundit enam, mistap viimase etapi eel on Girol kaksikjuhtimine.

Kolmandana lõpetas võitja tiimikaaslane Rohan Dennis (kaotus 25 sekundit), senine üldliider Kelderman jäi Hartist maha minuti ja 35 sekundit. Kangert kaotas võitjale kaheksa ja pool minutit, mis andis 40. koha

Kokkuvõttes on nüüd Hartil ja Hindleyl kaksikjuhtumine, Keldermani kaotab 1.32. Tanel Kangert hoiab 32. kohta.

Tuuri võitja selgub homsel etapil, kui sõidetakse 15,7 kilomeetri pikkune eraldistart. Soosikuna läheb viimasele päeva vastu Hart, kes eelmisel Giro eraldistardist etapil edestas Austraalia passiga Hindleyt enam kui minutiga. 

Vueltal sõideti neljas etapp, mille võitis jooksikute seas olnud Tim Wellens (Lotto Soudal). Cofidise sõitja Guillaume Martin kaotas talle nelja ja Sunwebi rattur Thymen Arensman tosina sekundiga. Järgnenud peagrupp jäi belglasest maha enam kui kahe minutiga.

Üldarvestuses suuri muudatusi ei toiminud. Etapil neljandana lõpetanud Primož Roglici (Jumbo-Visma) edu Daniel Martini ees on viis ja Richard Carapazi ees 13 sekundit.

Eestlased Mihkel Räim ja Martin Laas veeresid üle finišijoone viimases grupis. Laas oli etapilt tagantpoolt kolmas ja Räim 164. ehk viimane.  

"Kohe alguses sai 14 liikmeline punt eest ära, aga vahe peagrupiga oli ainult 20 sekundit. Mõned tiimid magasid asja maha ja nii nad seda ei jätnud. Tee käis ka üles alla ja ma aitasin alguses ka kontrollida, et mõned ohtlikud mehed ja tiimid ette sisse ei saaks. Samuti hoolitsesin, et Dan (Martin) oleks kaitstud," kirjutas Räim sotsiaalmeedias.

"Ma ei tea, kas pingutasin sellega veidi üle ja oleks pidanud rahulikumalt võtma, aga peale ühte lüket, kui panin Dani heale positsioonile, olin ise üsna happes ja vajusin läbi pundi. Seejärel tuli 2km pikkune tõus, mida võeti sellise hooga, et mul ei õnnestunud seal ära istuda ja meil tekkis taha väike punt. Alguses lootsime, et üsna pea võtab grupp rahulikult ja saame järgi, aga seda ei juhtunud. Alguses arvasime, et äkki tekib ajalimiidiga probleeme, kuid õnneks seda situatsiooni ei tekkinud. Ma loodan, et see oli lihtsalt kehva päev. Päeva lõpetasin ilusasti viimasel positsioonil, sest kolm meest, kes meist maha jäid, katkestasid. Nüüd on see ka siis tehtud, Latern Rouge (punane latern - E.K.)"