Rapla peatreener Toomas Annuki hoolealused on hooaega alustanud kahe võidu ja kahe kaotusega.Foto: Robin Roots
Korvpall
24. oktoober 2020, 18:56

Ülikoolide lahingu võitis Tartu, Rapla alistas võimsa viimase veerandi abil Kalevi

Eesti-Läti korvpalliliigas peeti laupäeval kaks kohtumist, kus Tartu Ülikool alistas võõrsil 76 : 67 Taltechi ja Rapla kodusaalis 92 : 76 Tallinna Kalev/TLÜ.

Taltechi ja Tartu Ülikooli vahelist mängu alustasid teravamalt külalised, kes võitsid esimese veerandi 22 : 11, sealjuures tõi pooled tiimi punktid 21aastane Robin Kivi. Tartu hoidis edu järgmised kakskümmend minutit, kuid viimase veerandaja alguses tuli TalTech järgi ja Kristjan Kanguri korvi järel mindi 53 : 52 juhtima.

Kohtumise lõpp kuulus siiski tartlastele. Viimase kümne minutiga 13 silma visanud William Raymani vedamisel võideti matš 79 : 67.

Hooaja teise võidu võtnud Tartu Ülikooli parim punktitooja oli Rayman, kelle arvele jäi 21 silma, 9 lauapalli ja 4 tulemuslikku söötu. Kivi toetas teda 20 ja Channel Banks 13 punktiga. TalTechile tõid Jaan Puidet ja Oliver Metsalu 15 ning Kangur 12 silma.

Tartu Ülikool Maks & Mooritsa peatreeneri Toomas Kandimaa sõnul saadi õnneks kolmanda veerandaja rasketest hetkedest üle. „Tegime hea esimese poolaja, aga kolmandad veerandid on varem ka meil murelapsed olnud. Lõpuks vedasime välja, aga teise poolaja alguse panime mõned lihtsad visked mööda ja mäng läks liiga ümmarguseks. Saime siiski üks-üks teravusega taas mängu käima. Poiste ees müts maha, sest tegime terve nädala korralikult tööd ja see tasus mängul end ära. Trennis on kindlasti raske, aga sellised võidud annavad hooaja alguses kindlasti head emotsiooni,“ sõnas Kandimaa. 

Rapla Avis Utilitase ja Tallinna Kalev/TLÜ kohtumine püsis võrdsena neljanda veerandajani, mida alustati seisult 64 : 64. Kuid siis läks kodusaalis mänginud Rapla oma teed.

Toomas Annuki hoolealused võitsid viimase veerandi lausa 28 : 12 ja kohtumise 92 : 76. Hooaja teise võidu teeninud Rapla poolel tõi Roberts Freimanis 26 punkti, Sven Kaldre toetas teda 17, Al-Wajid Aminu 13 ja Mario Ihring 12 silmaga. Ühe võidu kõrvale kolmanda kaotuse saanud Kalevit vedasid Brandis Raley-Ross ja Karl-Johan Lips, kes tõid vastavalt 20 ja 19 silma.

Pühapäeval tulevad väljakule seni kaotuseta Pärnu Sadam ja seni võiduta Rakvere Tarvas.

Standings provided by SofaScore LiveScore