Tehvandil jagati välja kahevõistluse suviste Eesti meistrivõistluste medalid.Foto: suusaliit.ee
Talisport
24. oktoober 2020, 20:37

Kahevõistlejad jagasid sügisilmas välja suvised Eesti meistritiitlid

Laupäeval jagati Tehvandil välja kahevõistluse suviste Eesti meistrivõistluste medalid.

Naiste absoluut ja naisjuuniorite vanuseklassis näitas ilusat kahevõistluse võistlushüpet ja kindlat ülekaalu 3 km murdmaajooksus Annemarii Bendi. Hüppemäel lennutas Bendi ennast 84 meetri kaugusele, mis andis talle 94 punkti ning enne jooksu esikoha.

Jooksurajal võttis Bendi (17.25) konkurentide ees kuldse medali ja meistritiitli. Hõbedase koha teenis täna välja Triinu Hausenberg, kes lendas hüppemäel 71 meetrit ning sai jooksurajal kirja 20.09. Pronksi viis koju Carena Roomets, kes hüppas hüppemäel 55 meetri kaugusele ja murdmaajooksus sai ajaks 21.55.

M16 vanuseklassis võistles Eesti meistritiitli vääriliselt Sten-Jörgen Leis. Hüppemäel mõõdeti tema õhulennu pikkuseks 74,5 meetrit ja sellega sai noorsportlane kirja 74 punkti. Jooksurajal jõudis Leis finišisse ajaga 14.18.

Meesjuuniorite arvestuses näitas hüppemäel ja jooksurajal esikoha väärilist minekut Markus Kägu. Kohtunikud mõõtsid võitja kauguseks suusahüppemäel 92 meetrit ning see asetas ta enne murdmaajooksu esikohale. 5 km murdmaaraja läbis ta ajaga 23.44.

Hõbedasel kohal platseerus sellel korral Karel Rammo, kes hüppemäel sai kirja 85 meetrit ning jooksus 25.09. Kolmas koht kuulus Robert Toompuule, kelle kauguseks hüppemäel mõõdeti 56,5 meetrit ning murdmaarajal finišeeris ajaga 28.20.

Meeste absoluudis oli ülekaalukalt võidumees Andreas Ilves, kes hüppemäel lennutas ennast 92,5 meetri peale ja selle hüppega sai 5 km murdmaarjale startida liidrina. Murdmaarajal näitas Ilves head vastupidavust ning lõpetas jooksu esimesena, ajaks 20.38.

Teisele kohale võitles ennast tihedas jooksuheitluses Han Hendrik Piho, kes näitas 5 km jooksurajal head taktikalist mõtlemist ja strateegilisi käike ning napsas sellega Karl-August Tiirmaa eest hõbedase medali ajaga 22.31. Kolmanda kohaga pidi seega leppima Tiirmaa, kes suurem osa jooksuvõistlusest oli Pihost eespool.

Homme, 25. oktoobril, selgitatakse Tehvadil Eesti meistrid nii individuaalsetes kui ka meeskondlikes suusahüpetes.