Habib Nurmagomedov.Foto: Christopher Pike/Scanpix
Võitlussport
25. oktoober 2020, 08:45

VIDEO | Nurmagomedov pani vastase magama ja teatas karjääri lõpetamisest

Sportliku vabavõitlussarja UFC 254 võitlusõhtul kohtusid Habib Nurmagomedov ja Justin Gaethje. Võidu teeninud Nurmagomedov teatas matši järel, et paneb ameti maha.

Abu Dhabis peetud võitlusõhtu põhimatšis oli favoriidiks just Nurmagomedov ja venelane saigi võidu kirja teises raundis, kui ta pani ameeriklasest konkurendi magama kägistusvõttega.

Matši järel andis venelane emotsionaalses sõnavõtus teada, et rohkem teda UFC-võitlusringis ei näe. „Tahan täna öelda, et see oli mu viimane võitlus. Pole mingit võimalust, et tulen puuri tagasi ilma oma isata,“ sõnas Nurmagomedov, kelle treenerist isa suri juulis.

„Justiniga võitlemine oli esimene kord, kui UFC võttis minuga ühendust pärast mu isa surma. Rääkisin sellest emaga kolm päeva. Ta sõnas, et ta ei taha, et võitleksin ilma isata. Lubasin talle, et see on mu viimane matš. Kui annan oma sõna, pean sellest kinni pidama. See oli mu viimane matš,“ lisas Nurmagomedov.

 

Oma sõnade järgi karjääri viimase võitluse pidanud venelase saldoks jäi 29 võitu ja mitte ühtegi kaotust.

MMA-maailm reageeris omalt poolt Nurmagomedovi uudisele. UFC sarja boss Dana White andis mõista, et ehk vajab venelane isa leinamiseks aega, ent tuleb siiski võitlusringi tagasi. White paljastas ka ühe hästi hoitud saladuse: Nurmagomedov olevat vaid kolm nädalat enne matši murdnud jalaluu. „Ta ei öelnud seda kellelegi, vaid jalutas niisama ringi,“ rääkis UFC boss. „Ta on üks kõige vastupidavamaid inimesi siin maailmas.“

Oma toetusavaldusi saatsid Nurmagomedovile mitmed teised võitlejad. Conor McGregor, kellega venelasel on varasemalt olnud palju tülinorimist, sõnas nii: „Hea esitus. Kannan seda võitlust edasi. Minu austus ja kaastunne isa kaotuse puhul nii sulle kui su perele.“

Kahekordne UFC tšempion ja Nurmagomedovi sõber Daniel Cormier tituleeris venelase vabavõitlussarja suurimaks meistriks.

Jan Blachowicz lisas omalt poolt: „Väljapaistev meister, suurepärane karjäär ja hämmastavad saavutused. Õnnitlused ja kõike head sulle võitlusringist väljaspool!“ UFC ametlik Twitteri konto kirjutas, et Nurmagomedovi pärandile pole vastast.

Oma toetuse saatis ka jalgpalli superstaar Cristiano Ronaldo, kelle Instagramist võis lugeda nii: „Õnnitlused, vennas. Su isa on su üle uhke.“