Max Verstappen.Foto: JOSE SENA GOULAO/Scanpix
Vormel 1
25. oktoober 2020, 09:15

Raadioeetri roppustega üle valanud Verstappen: pole minu probleem, kui keegi solvus

Vormel 1 sarja sõitja Max Verstappen sõimas raadio teel läbi konkurendi Lance Strolli ja sõnas hiljem, et teda ei huvita, kui see kellelegi ei meeldinud.

Verstappen ja Stroll sõitsid omavahel kokku Portugali etapi teisel vabatreeningul, kui Verstappen oli sisekurvi võtmas ja Stroll talle vasakult poolt otsa sõitis. Mõlemad mehed kutsuti intsidendi järel kohtunike juurde, aga karistust keegi ei teeninud.

 

Red Bulli masina rooli keerav Verstappen oli konkurendi peale äärmiselt tige. „Kas see kuradima vend on pime?“ karjus 23aastane hollandlane tiimi raadiosse. „Mida kuradit tal viga on? Issand jumal. Milline värdjas,“ ei hoidnud Verstappen end sugugi tagasi.

Red Bulli sõnavõtt pahandas paljusid vormelifänne, kuid suure suuga noormees vastas neile, et teda see ei huvita. „See pole minu mure,“ sõnas Verstappen portaalile Autosport.com. „Ausalt öeldes ei taha ma sellest üldse rääkida, sest see tuli mulle nii suure üllatusena. Ta keeras mulle lihtsalt otsa. Ma ei tea, kuhu ma oleksin sealt rajalt pidanud minema. Mina olin just oma ringi alustamas, tema oli enda oma lõpetanud. See oli ju teine vabatreening, nii et pettumus, et seal niimoodi kokku põrkasime. See oli väga ebavajalik.“

Lance Strolli kaitseks astus välja tema tiimi Racing Pointi pealik Otmar Szafnauer. „Max ei saanud aru, et sõitsime kaht kiiret ringi järjest. Ta poleks pidanud sõitma seal, kus ta oli. See oli naeruväärne,“ väitis Szafnauer Sky Sportsile.

Eile sõideti Portugali etapil kvalifikatsioon, mille tulemusel alustavad esireast Mercedese mehed Lewis Hamilton ning Valtteri Bottas. Verstappen sõitis välja kolmanda stardikoha, Stroll on stardirivis 12. mees. Sõit algab täna kell 15.10.