Marko Kilp.Foto: Aldo Luud
Talisport
26. oktoober 2020, 08:48

Kes ütles, et Eesti suusatajad ei saa rahapuudusel välismaal treenida? Vaata, kus tulevikulootused hooajaks valmistuvad

Eesti murdmaasuusakoondislastel on suusad juba lumised. Esimesed lumelaagrid on seljataga ja järgmised ootamas, on kirjas alaliidu veebileheküljel.

Kuigi reisimine on praeguses raskes olukorras muutunud nii rahaliselt kui organisatoorselt ülikeeruliseks, on suure tahtmise ja hoolsuse juures kõik võimalik. Nii on peaaegu kogu Eesti Suusaliidu murdmaasuusatamise koondis selle keerulise hooaja alguses juba suusa lumiseks saanud.

Marko Kilp, Martin Himma ja Johanna Udras veetsid oktoobri alguse kaks nädalat koos Aivar Rehemaaga Ramsau mäestikulaagris. Aveli Uustalu, Henri Roos ja Kaspar Päärson nautisid lumiseid treeningtingimusi koos CFC spordiklubi treeneri Riho Roosipõlluga Rootsis, Idres. Samas kohas treenivad praegu koos Jaanus Teppaniga ka Kaidy ja Keidy Kaasiku.

Juba novembri alguses võtavad Ramsaus käinud koondislased ette traditsioonilise laagri Põhja-Soomes, Olosel, kus nendega ühineb ka Karl Sebastian Dremljuga.

Alvar Johannes Alev treenib selle aasta suvest Norras. Mariel Merlii Pulles jätkab õpinguid ja treeninguid Alaskal ja Stine Lise Truu Rootsis.

See on lühike ülevaade meie koondislaste esimestest lumetreeningutest. Enam kaugel pole aeg, kui saame hakata jagama hooaja esimesi võistlushetki, sest juba novembri viimasel nädalavahetusel algab murdmaasuusatamise maailmakarikavõistluste karussell. Esimeseks etapiks on traditsiooniliselt Ruka MK Soomes, millele järgneb juba nädala pärast Lillehammeri MK Norras.