WRC-autod 2018. aasta Monza rallil.Foto: Marco Campelli/Red Bull Content Poo
WRC
26. oktoober 2020, 16:26

Monza MM-ralli korraldajad jooksevad ajaga võidu

Itaalia autospordiliit teeb palavikuliselt tööd, et leida detsembri alguses toimuva Monza WRC-etapi tarbeks sobivaid teid.

Oktoobri alguses selgus, et WRC-sarja selle hooaja viimane etapp toimub Monzas, kus mõõtu võetakse nii legendaarsel vormelirajal kui seda ümbritsevatel teedel. Sealse võistluse kallal töötavad samad inimesed, kes olid 11. oktoobril lõppenud Sardiinia MM-ralli korralduskomitees.

"Pärast seda rallit magasime nädala ja siis alustasime Monza kallal töötamist. Sardiinias tegime ralli kuue nädalaga ja nädal enne võistlust pidime osad teed uuesti üle käima, sest piirkonda tabas suur torm. Seda oli palju," sõnas Itaalia autospordiliidu ralliboss Antonio Turitto portaalile Dirtfish.

"Aga siis tegime pausi ja alates 19. oktoobrist töötame Monza kallal," jätkas ta. Legendaarse ringraja ümber sõidavad WRC-masinad 4.-6. detsembrini. Traditsioonilist Monza sõurallit on varasemalt sõidetud vaid ringrajal, aga autoralli MM-sarja jaoks tuleb kasutusele võtta ka metsalõigud.

"Pragu vaatame teid, mis on ringraja ümber ja otsustame, et kuhu minna. Kui alustasime (möödunud esmaspäeval), siis oli meil tehtud ainult 10% vajalikest töödest. Meil on veel väga palju teha, aga Itaalias kahe ralli korraldamine on äge väljakutse."

Praeguse plaani järgi sõidetakse reedel ja pühapäeval peamiselt ringrajal, laupäeval siirdutakse lähedalasuvates mägedes asuvatele teedele. Ehkki ralliringkondades on spekuleeritud, et kasutatakse kohalikust Como rallist tuttavaid lõike, siis Turitto selle variandi välistas.

"Usun, et me ei kasuta Como teid. Arvan, et leiame ka teisi toredaid lõike. Ideid on meil küll," kinnitas ralliboss.

Monza MM-ralli ümber on mõningane saladusloor, aga Dirtfishi andmeil üritatakse seal teha võimalikult traditsiooniline etapp. Kui varasematel aastatel anti sõitjatele näiteks koonuste tabamise eest trahvisekundeid, siis WRC-etapil sellise sõuelemente ei kasutata. Samuti pole teada, kas ja mis mahus lubatakse võistlusele publikut.