Belgia ralli ärajäämine oleks kindlasti suur pettumus Thierry Neuville jaoks, sest talle oleks see koduralli.Foto: Aldo Luud
WRC
27. oktoober 2020, 11:53

Belgia MM-rallit lühendati

Novembrisse planeeritud Belgia MM-rallil lühendati kaht kiiruskatset.

20.-22. novembrini planeeritud Belgia rallil oli esialgu kavas 23 kiiruskatset kogupikkusega 289 km, kuid korraldajad otsustasid lühendada 12. ning 17. katset, mis oleks sõidetud Prantsusmaa pinnal. Nüüd sõidetakse kokku 265 km.

Samas pole loetud nädalad enne rallit selge, kas see toimub, sest koroonaviirus on Belgias levimas väga aktiivselt. Belgia ametliku koroonaviiruse levikut kajastava veebilehe andmetel on riigis kokku avastatud 333 718 koroonahaiget, surnud on 10 810 inimest. Viimase 14 päeva jooksul on avastatud 1369 uut positiivset proovi.

Riigi valitsus otsustas eelmisel nädalal, et kõik professionaalsed spordiüritused peavad toimuma ilma pealtvaatajateta, amatöörvõistluste pidamine keelati ära. Nii jäi toimumata möödunud nädalavahetuseks planeeritud Hemicuda ralli, mida valitsus hindas amatöörvõistluseks. Seal oleks pidanud stardis olema ka Ott Tänak. Eelnevalt jäeti ära ka Lõuna-Belgia ralli, mis samuti Tänaku plaanidesse kuulus.

Belgia MM-ralli on WRC sarjas tänavu hooajal eelviimane etapp, viimasena kihutatakse detsembri alguses Itaalias, Monzas. Kui Belgia ralli otsustakse koroonaviiruse tõttu ära jätta, jagatakse üldarvestuses punkte veel ainult Itaalias. Sarja liidriks on Toyota mees Elfyn Evans, kellel on 111 punkti. 97 punktiga järgneb talle tiimikaaslane Sebastien Ogier, seejärel tulevad Hyundai mehed Thierry Neuville (87 punkti) ning Ott Tänak (83).