Novak Djokovic.Foto: GONZALO FUENTES/Scanpix
Tennis
27. oktoober 2020, 15:17

Maailma esireket jahib võimsat rekordit

Meeste tennise üksikmängu edetabeli liider Novak Djokovic loodab, et suudab ka tänavuse hooaja lõpetada esireketina, sest siis kordaks ta Pete Samprase rekordit.

Djokovic on koos oma ajastu kahe suure rivaali Roger Federeri ja Rafael Nadaliga suutnud lõpetada tennisehooaja viiel korral nii, et on meeste üksikmängu edetabelis esimesel kohal. Djokovic on sellega seni hakkama saanud aastatel 2011, 2012, 2014, 2015 ja 2018. Hetkel on ta samuti maailma edetabeli liider ja kui ta suudab samal positsioonil olla ka 2020. aasta lõpuks, saab ta kirja kuuenda tähise. Seni on sama palju suutnud vaid ameeriklane Pete Sampras, kes oli edetabeli liider aastatel 1993-1998.

Pete Sampras. Foto: MIKE SEGAR/Scanpix

„Pete oli keegi, kellele ma üles kasvades alt üles vaatasin,“ vahendas Djokovici sõnu Sky Sports. „Kui suudaksin tema rekordit korrata, siis kahtlemata oleks see ühe unistuse täitumine. Loodetavasti ma jõuan sinna ning suudan ikka edaspidi parem mängija olla. Loodetavasti olen veel edukam ning purustan mitmeid rekordeid sellel alal, mida armastan kogu oma südamega,“ lisas 33aastane esireket.

Serblasel on lisaks rekordi jahtimisele olnud omapärane aasta. Suvel otsustas ta hoolimata kooronaviiruse levikust korraldada tenniseturniiri. Paraku nakatusid Aadria tuuri nime kandnud üritusel koroonasse mitu mängijat, sealhulgas ka Djokovic ise.

Septembrikuus läks maailma esireket mängima USA lahtistele, kuid teenis sealt diskvalifitseerimise, kuna vihastas ja lõi joonekohtunikku kogemata kombel palliga vastu kõri. Prantsusmaa lahtistel jõudis Djokovic finaali, kuid tunnistas seal liivaväljakute kuninga Rafael Nadali paremust.